Şimdi de Önkibar'a Saldırı!..

Gazeteci yazar Sabahattin Önkibar saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Önkibar'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

25 Mayıs 2019 Cumartesi 21:51

Oda TV'de yer alan habere göre, yazar Önkibar, Ankara Angora Evleri önünde, kendi evine 300 metre kala saldırıya uğradı.

Önkibar'ın önünü kesen iki araçtan inen 3 kişi Önkibar'ı yumrukladı. Hastaneye kaldırılan Önkibar'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Önkibar, saldırganlardan şikayetçi oldu. Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırganların kullandığı araçlardan bir tespit edildi.

SABAHATTİN ÖNKİBAR'DAN HALK TV'YE AÇIKLAMA

Halkt TV'ye bağlanarak açıklamalarda bulunan Önkibar, "Çete mensupları eşofman vardı üzerimde markete doğru giderken 3 kişi saldırdı. Ama hazırdım. Bunların işi sokağa döktüğünü anladım. Bahçeli açıklamalarımdan sonra bekliyordum. Bana vurdular yere düştüm tekmelemeye başladılar. Esnaf geldi müdahale etti. İki tane arabaları vardı bindiler ve kaçtılar.Ben çok dikkat ediyordum. Bunu kimin yaptığını ve kimlerin yaptırdığını biliyorum. O çeteleri tutana kafa tutuyorum. Onlardan hesap soracağım. Hemen polise bildirdik. Şikayette de bulunduk. Yarın raporu da karakola ya da adliyeye bildireceğim. Ergen çocukları saldılar üstüme. 19-20 yaşında çocukları saldılar üstüme." dedi.

TEZCAN: KILIÇDARTOĞLU VE DEMİRAĞ SALDIRILARI CESARETLENDRİDİ

CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, Önkibar'a yapılan saldırıyı kınayarak, "Bu saldırıları şiddetle kınamalı ve buna karşı geniş bir mutabakatla karşı çıkmalıyız. Sayın Genel Başkan'a (Kemal Kılıçdaroğlu) Çubuk'ta yapılan saldırı ve gazeteci Yavuz Selim Demirağ'a yapılan saldırının faillerinin serbest bir şekilde dolaşması bu saldırıyı yapanları cesaretlendirmiş olacak.

AKŞENER: KAÇ GAZETECİNİN ŞİDDETE MARUZ XKALMASI GEREKİYOR?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Önkibara yapılan saldırı hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Akşener, "Değerli gazeteci ve yazar Sabahattin Önkibar'a yapılan saldırıyı kınıyorum. Gazetecilerimize yönelik tüm şiddet olaylarının takipçisi olacağız. İktidarın düşmanlaştırıcı dilini düzeltmesi için daha kaç gazetecinin şiddete maruz kalması gerekiyor?" dedi.

CHP'Lİ ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Önkibara yapılan saldırı hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Özel, "Sabahattin Önkibar'ı arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. Olayın tüm yönleriyle takipçisi olacağız. Düşüncelerini ifade eden gazetecilere yönelik saldırıların tümünü lanetliyoruz. Bu saldırılar, farklı görüşlere tahammülsüz siyasetin, hedef gösteren dilin sonucu" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.05.2019 15:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol