Şifre 2004'teki O Konuşmada!..

Amerika Birleşik Devletlerinin Suriye'den çekilme kararı ve bunun yaratacağı sonuçlar tartışılmaya devamededursun gidişatın özellikle ülkemiz aleyhine olacağı muhakkak. Zira Trump'ın bu kararı 2004'de başkanlığa aday olan Lyndon LaRouche'nin Türkiye'yi içeren o açıklamalarını yeniden gündeme getirdi.

27 Aralık 2018 Perşembe 00:45

Siyasi ve ekonomik yorumlarıyla yalnızca Amerika'da değil batılı ülkelerde de ilgi gören etkili bir siyaset adamı olan LaRouche'nin Amerikan politikasına da kırk yıldır yöne veren isimlerden olduğu biliniyor. 2004 yılında Demokrat Parti'nin başkan adayı olan LaRouche bir röportajında Türkiye'ye yönelik öyle ifadeler kullanmıştı ki, aslında bugünkü Suriye'den çekilme kararını o sözleri de dikkate alarak değerlendirmek gerekiyor. 


İşte LaRouche'nin yaptığı açıklamalar:
“Türkiye’ye yönelik ütopik Anglo-Amerikan stratejisi, Türkiye’nin stratejik potansiyelini, onun bir ulus olarak dağılma sürecinde sonuna dek kullanmaktadır. Türkiye, Afrika ve Asya kavşağının, Akdeniz’i ve Hint Okyanusu’nu bağlayan Ortadoğu’nun Kuzey unsurudur. Genelde Asya’ya, Mısır kanalıyla da Afrika’ya önemli bağlantılar sağlamaktadır. Temiz su kaynaklarına sahiptir. Türk işgücü, koşullar yerine getirilirse iyi bir potansiyele sahiptir. Türkiye bu olanaklarıyla kullanılmak istenmektedir. Buna iki örnek Suriye ve Irak’a karşı ve Transkafkasya kanalıyla Türkiye’yi Orta Asya’ya karşı kullanma isteğidir. İsrail, bugünkü politikalarını sürdürmesi sonucunda nasıl yok olacaksa, Türkiye de, Transkafkasya ve Orta Asya’ya yönelik askeri operasyonlarda, üzerine görevler yüklenilmesi sürecinde parçalanacaktır. Örneğin İran’a karşı bir hareket, Türkiye’nin şimdiki biçimiyle bilinen bir millet olarak son nefesi olacaktır”

SURİYE BATAKLIĞINA GİRMEK...

Çarpıcı analizleri ile bilinen Yazar Metin Aydoğan ise, "Söylenenler ne anlama geliyor? Neler oluyor? Ne olacak? Gerçeği çarpıtarak siyasi yarar sağlamada ustalaşmış yandaş medyanın söylediği gibi; Türkiye, ABD’ye dediğini yaptırıp prestij mi kazanmıştı? Suriye sorununu çözecek tek güç haline mi gelmişti? Ya da sonu çıkmaz olan bir batağa mı gidiyordu? Gerçek neydi? Açıklanmayan anlaşmaların, gizli pazarlıkların bilinmezlikleri içinde, olaylara doğru tanı nasıl konulacaktı?  ABD’nin Suriye’de yaklaşık 2 bin askeri bulunuyor. Bu, Irak’taki asker sayısından daha az. Afganistan’da 12 bin askeri var. Buralardan asker çekmiyor, Suriye’den çekiyor. Neden? Önemli olan, bir alayı geçmeyen asker sayısıyla ABD’in çekilme söylemi mi, yoksa Türkiye’nin Suriye bataklığına asker göndermesi mi?" değerlendirmesini yaptı.

TRUMP'IN SÖZLERİ!

Bilindiği üzere ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada, Suriye’deki ABD askerlerini çekeceğini açıklamış ve Suriye’den çekilme konusunu Erdoğan ile konuştuğunu belirterek, “Başkan Erdoğan, bana Suriye’deki IŞİT kalıntılarını yok edeceği konusunda kuvvetli bilgi verdi. Kendisi bunu yapabilecek bir adam. Ayrıca Türkiye Suriye’nin kapı komşusu; askerlerimiz eve dönüyor” demişti.
 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol