SICAKLIKLAR 10 DERECE AZALACAK.. BAKIN NEREDE?

Türkiye’nin kuzey kesimlerinde görülecek yağışların kuvvetli olması beklenirken, sıcaklık yurdun bakın hangi bölgelerinde 6 ila 10 derece azalacak?

02 Temmuz 2013 Salı 13:00
SICAKLIKLAR 10 DERECE AZALACAK.. BAKIN NEREDE?

 Yağışların, kuvvetli olması beklendiği için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. Rüzgarın, Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer fırtına şeklinde esmesi tahmin edildiği için yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey kesimlerinde görülecek olan yağışların, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının yurdun kuzeydoğu kesimlerinde 6 ila 10 derece azalması öngörülüyor. Ayrıca sıcaklığın, iç ve doğu bölgelerde de azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın
genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyı kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli, (30-60 km/s) Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi öngörülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın, Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyı kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli, (30-60 km/s) Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi tahmin edildiği için yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Batı ve Orta Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtına, (50-90 km/s) Orta Karadeniz'de tam fırtına, (75-100 km/s) gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Fırtınaya ilişkin yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. (26)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı (25)
İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (30)
ADANA: Parçalı ve az bulutlu (33)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık (37)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)
ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (37)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Bölgenin kuzey ve doğusu parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçmesi tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin kuzeydoğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçmesi rüzgarın, Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi öngörülüyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, rüzgarın, sabah saatlerinde Batı Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Bölgenin kuzey ve doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat, öğle saatlerinde Yozgat ve Sivas çevrelerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçmesi öngörülüyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken, rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer fırtına (50-70 km/S) şeklinde esmesi öngörülüyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, sabah saatlerinde Rize ve Hopa, öğle saatlerinde Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması, rüzgarın da batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Bölgenin kuzey ve batısının parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kuzeydoğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgar, bölgenin batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçemesi tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin batısı ile zamanla kuzeyinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. (ANKA)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.07.2013 13:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol