“SERVETE, DEVLETE, ŞÖHRETE VE ŞEHVETE TAPIYORUZ“

İhsan Eliaçık hoca, " Ömrümüz kendi ellerimizle yonttuklarımıza tapınmakla geçiyor" dedi.

29 Nisan 2014 Salı 12:11
“SERVETE, DEVLETE, ŞÖHRETE VE ŞEHVETE TAPIYORUZ“

 Eliaçık hoca, " Ömrümüz kendi ellerimizle yonttuklarımıza tapınmakla geçiyor. Kimimiz kendi ellerimizle yontuğumuz “servete” tapınıyor. Kimimiz kendi ellerimizle yontuğumuz “devlete” tapınıyor.Kimimiz kendi ellerimizle yontuğumuz “şöhrete” tapınıyor. Kimimiz kendi ellerimizle yontuğumuz “şehvete” tapınıyor" dedi. 

İNSAN KENDİ YONTTUKLARINA TAPINIR MI?
Bütün bunların ancak saf bir yürek temizliği içindeki  “özgür ve yüce ruhları” teslim alamayacağını, sadece özgür ve yüce ruhların kendi elleriyle yonttuklarına tapmayacağını kaydeden Eliaçık hoca, " Çünkü yalnızca onlar hayır (Lâ) diyebilme cesaret, kabiliyet ve imanına sahiptirler… En büyük eşitleyici ilke olarak ölüm, her daim bize, kendi ellerimizle yonttuklarımıza tapmamamız gerektiğini öğretir durur. Çünkü mezara bunların hiç birisini götüremeyiz. Bilakis kendi ellerimizle yonttuğumuz mezarın içine konuluruz. Ve orada bir ses şöyle der: Yâ Sin! (Ey İnsan!) Hayatın kendi ellerinle yonttuklarına tapmakla geçti. Ve şimdi onların hiçbirisini yanında getiremedin. Nerede yonttukların? Sana demedim mi eline geçenle (yonttuğunla) şımarma, eline geçmeyenle (yontamadığınla) üzülme diye.  Bugün yonttuklarının seni kurtaramayacağı, yontmak isteyip de yontamadıklarının da sana hiçbir fayda vermeyeceği gündür! O gün gelmeden önce kendi ellerinizle yonttuklarınıza tapmaktan vazgeçin. Neye hayır (Lâ) diyemiyorsanız o sizin ilâhınızdır. Elinize geçenden (yonttuklarınızdan) dolayı şımarmayın, elinize geçmeyenden (yontamadıklarınızdan) dolayı da üzülmeyin. Yontulara bağlı yaşamaktan kurtulun, özgür olun. “İnsan” hiç kendi yonttuklarının önünde eğilir mi? ‘Kendi ellerinizle yonttuklarınıza mı tapıyorsunuz?’"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.04.2014 13:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
whodoom 2014-04-30 00:40:51

olmadi. ümmeti muhammet bu çiplak gerçeği kabul edemeyecek kadar zevkçi bir türe bürünmüş durumda.bize nihat hatipoğlu gibi masallar anlatsan ne güzel olurdu.ama bu gerçklerin ağir yükü hepimizi perişan ediyor...

Avatar
Olcay Uysal 2014-04-29 13:26:27

Yonttuklarimizi infak ettiğimizde, işte o zaman bizimdir

Avatar
hayrettin erkan 2014-04-29 14:29:20

Biz kur' an- ı yüreğmize yontmadigimiz sürece anlamli bir yaşama ve ölüme ulaşamayız. .

Avatar
ihsan 2014-04-29 13:16:39

Yontmak fiili o kadar sık kullanilmiski gazinin özünü golgelemis

Avatar
Nimet saçlı 2014-04-29 13:47:27

Yazdıklarınıza katılıyorum ..

Avatar
hayrettin erkan 2014-04-29 14:28:45

Biz kur' an- ı yüreğmize yontmadigimiz sürece anlamli bir yaşama ve ölüme ulaşamayız. .