SENA YEŞİL HOCA ANILDI...

On yılı aşkın süredir mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. A. Sena Yeşil, arkadaşları, öğrencileri, asistanları, meslektaşları ve ailesi tarafından hüzünle anıldı.

18 Şubat 2012 Cumartesi 12:57
SENA YEŞİL HOCA ANILDI...

 Yaklaşık yüz gündür DEÜ Hastanesi’nde tedavi gören ancak tüm çabalara rağmen hastalığa yenilen DEÜ Tıp Fakültesi’nin güzel gözlü, güzel gülüşlü hocası sevenlerince gözyaşlarıyla uğurlandı. Cumartesi günü hayatını kaybeden Prof. Dr. Sena Yeşil için DEÜ Tıp Fakültesi’nde bir tören düzenlendi.

 Törene DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Bahar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, MKÜ önceki  rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu,  DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, İç Hastalıkları öğretim üyeleri, asistanları, Prof. Dr. Sena Yeşil’in fakülte arkadaşları ve ailesi, hastane çalışanları katıldı.  Törende konuşma yapan İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlkay Şimşek zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Prof. Dr. Sena Yeşil’in gerçek bir bilim insanı, iyi bir anne, iyi bir eş ve iyi bir vatandaş olduğunu belirten Şimşek “Endokrin koridorlarında onu arayacağız. Nasıl geçeceğim artık oradan bilmiyorum” dedi. Endokrin ve Metabolizma Hastlıkları Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Abdurrahman Çömlekçi de eşi Dr.  Murat Yeşil’in ve kızı Pınar’ın hastalığı boyunca Prof. Dr. Sena Yeşil’e büyük destek verdiklerini belirterek bilim dalı olarak onu çok özleyeceklerini söyledi. Eski Rektör Prof. Dr. Şerafettin Canda ise Prof. Dr. Sena Yeşil’i hep pozitif bir insan olarak hatırlayacağını söyledi. 





Güzel gülüşlü, güzel yüzlü Prof. Dr. Sena Yeşil’in iyi eğitimli , iyi bir insan olduğunu belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda “Bu hastalığa karşı mücadelesinin yanısıra bilimle uğraşmaktan hiç vazgeçmedi, bana mailler göndererek araştırmaları takip etmekte ve bu konuda çalışmalar önerdiği konusunda bilgi verdi. Huzur içinde yatsın” diye konuştu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise “Her ölüm, her ayrılış şüphesiz ki erkendir ama bu çok çok erken bir ayrılış. Çok üzgünüm. Umarım huzur içindedir” diye konuştu. Törende daha sonra ailesi ve sevenleri de duygularını paylaşarak Prof. Dr. Sena Yeşil’e veda ettiler, Yeşil için hazırlanan kürsüye çiçek bırakarak anı defterini yazdılar.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol