'SEN MÜSLÜMAN OLDUN DA NE OLDU?'

Yeryüzünde müslüman sayısını artırmak diye bir gayesi yok İslam'ın.

10 Ocak 2015 Cumartesi 14:58
'SEN MÜSLÜMAN OLDUN DA NE OLDU?'
Hocam İslam'da cihad nedir, Fransa'da olduğu gibi dergi basıp, 12 kişiyi katletmek, Yahudi marketinden insanları rehin alıp öldürmek değildir herhalde?
İslam'da cihadın anlamı, yeryüzünde insanları Müslümanlaştırmak değildir. Cihat, cehdetmek, gayret göstermektir. Bunun bir din misyonerliği yapmakla alakası yoktur. Yeryüzünde müslüman sayısını artırmak diye bir gayesi yok İslam'ın. Yeryüzünün her bir köşesini bir darüsselam, adalet, barış ve esenlik yurdu haline getirmek diye bir meselesi var. Buna Kur'an-ı Kerim darüsselam diyor. Cihad, insanları Müslüman yapmak, dünyayı Müslümanlaştırmak için yapılan bir şey değildir. Bunun bir anlamı olmadığı şuradan belli ki, bugün yeryüzünde 1 milyar 20 milyon insan aç ve bunların yüzde 62'ye varan oranı İslam dünyasında, yani ezan okunan yerlerde açların sayısı daha fazla. Sen kendi haline bakmadan dünyayı Müslümanlığa girdirip de ne yapacaksın? 

Doğal olarak insanlar senin camianı, senin yaşamını örnek gösterecekler...
İnsanlar sana şöyle sorarlar: Sen girdin de ne oldu? Sen önce kendine dön de bak. İnsanlar bugün yeryüzüne baktığımız zaman, İslam dünyasının olduğu yerlerde bir zulüm, zorbalık ve diktatörlük, açlık, yoksulluk olduğunu görürüz. Neden? İslam dünyası bu haline bakarak, dünyayı İslam'a çağırmaya kalkmamalıdır. Çünkü önce sen kendine bak derler.
İslam'ı dünyaya anlatmanın en güzel yolu şahitlik yapmaktır. Yani iyiliğe, güzelliğe, doğruluğa,adalete, eşitliğe bizatihi kendi topraklarında tanıklık yaparak, bunları ete kemiğe büründürerek, bunların nasıl olacağını göstermek suretiyle, en büyük tebliği zaten sen yapmış olacaksın. Korkunun, siyasi, iktisadi korkuların olmadığı, özgürlüğün olduğu ki özgürlük herşeyden evvel kişinin, kendi korkularını fethetmesidir, kendi korkularının esiri olan insanlar özgür olamazlar, bir ülkede önce bu korkuların kalkması lazım.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.01.2015 15:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol