SEKS OLMAZSA NE İŞE YARAR Kİ CENNET?

Cübbeli Ahmet hoca'dan çok konuşulacak cennet yorum: En çok salavat getiren, cennette en çok huriye sahip olur. Beleş iş yok, yatana da saman yok. Salavata devam edersen huriler bol.

21 Ekim 2013 Pazartesi 11:16
SEKS OLMAZSA NE İŞE YARAR Kİ CENNET?

 Hürriyet'ten İzzet Çapa'nın Cübbeli Ahmet hoca ile yaptığı röportajın ikinci bölümü

 
* Hazır sizi bulmuşken kaldığımız yerden bir-iki magazin sorusu soralım hocam. Gazetelerde “Koca arıyorum” manşetiyle Hülya Avşar’ın boy boy fotoğrafları çıktı. 
 
- “Koca arıyorum” demişse ne mutlu. Kadın “Sevgili arıyorum” deseydi cevabım “Halt etmiş” olurdu. En nihayetinde nikâh istiyor, bunun ne haramı ne de günahı vardır.
 
* Hocam bu kadar ılımlı ve hoşgörülüsünüz, nasıl oldu da İlyas Salman’la kavga ettiniz?
 
- Kavga falan etmedim ki. Onun arkamdan ileri geri konuştuğunu söylüyorlar ama ben tek kelimesini bile duymadım. Güya şalvarıma, cübbeme, kılık kıyafetime sinirlenmiş. Eğer doğruysa bu kendi hazımsızlığı ve kültürsüzlüğündendir. Çünkü ben razı olmadığım durumlar bile söz konusuysa, kimsenin kılık kıyafetinden bağırıp çağıracak kadar rahatsız olmam, küpeli de görsem, eşcinsel de görsem “Ulan siz ne yapıyorsunuz?” demem.
 
* Yakın zamanlarda ünlüler dünyasına uyuşturucu operasyonu yapıldı. İslamiyet’in uyuşturucuya bakışı nedir?
 
- Esrar, aklı giderici bir maddedir, haramdır. Azı çoğu yoktur, haramdır fıkıhta. Kafa bulmayacak kadar içki içmenin de haram olduğu gibi uyuşturucunun da esrarın da zerresi bile haramdır.
 
* Cehaletime verin bilmiyorum. İçen dinden çıkar mı?
 
- Afedersin zina da yapsa dinden çıkmaz bir insan. Bir insan günahını günah bildiği müddetçe babasını kesse kafir diyemezsin ona. “Nefsime hakim olamadım, kestim. Haram yaptım” dediği takdirde dinden çıkmaz insan ama “Ama hak etmişti, iyi ki yaptım” derse kafir olur.
 
* “Başıma bir şey gelir” falan diye düşünmediniz mi?
 
- 28 Şubat’ta düşündüm ama şu aşamada öyle şeyler pek aklıma gelmedi. Fakat 28 Şubat’ta birkaç hakarete maruz kaldım. En çok ağırıma giden sakalımın kesilmesiydi. 16 saatte Bandırma’ya götürdüler. Tuvalete giderken bile yanımda hep biri vardı. “Tespihimi verin bir dua edeyim” dediğimde “Senin duan lazım değil, istemiyoruz” cevabını aldım.
 
* İçinde bulunduğunuz durum korkuttu mu sizi?
 
- Gayet tabii. 7 ay boyunca yanıma kimseyi vermediler. Gece saat 2’de arka arkaya 5-10 tane kapı açılırdı. O kapıların seslerinden dolayı panik atak oldum. Her seste beni alıp götürecekler, ondan sonra da hiç belgeye falan ihtiyaç duymadan “Şekeri düşmüş, yalnızdı, komaya girip ölmüş” diyecekler diye korkuyordum.
 
* Sizi hapse attıranlara karşı kin besliyor musunuz?
 
- Hayır, adaletsizlikten yana olmam. Hak edilmiş suçlar ve cezalar mahkemelerin takdirinde. Ama şimdi bazıları hapse giriyorlar, hanımlarına, kızlarına ağladıklarını gördüğümde insan olarak acıyorum hallerine. 
 
* Herkesi affettiniz yani?
 
- Uğur Dündar, kamuoyunda beni çocukların ölümüne sevinecek kadar vahşi ve barbar göstererek bana iftira attı. Bunları affedemiyorum. Ben sadece Kuran’daki Kevr suresinin mealini okudum. O ise konuşmalarımın başını önünü kesti. Lafı ona uyarlayıp iftira attı. Zaten kendisine de telefonda “Sen bana iftira attın” dedim.
 
MOTORU FAZLA ZORLAMAYIN
 
* Biraz da cennetten bahsedelim o zaman...
 
- Cennette erkek için de kadın için de ihtiyaç yok, her şey zevk için. Yemek var diz boyu acıkmaktan değil, su var susamaktan değil. Cennette cinsel cima birleşme ihtiyaçtan değil. Zevk için...
 
* Cennete giden bir erkeğe 72 tane huri verileceği doğru mu?
 
- En çok salavat getiren, cennette en çok huriye sahip olur. Beleş iş yok, yatana da saman yok. Salavata devam edersen huriler bol. 
 
* Hurilerin cinsiyeti var mı?
 
- Tabii dişidir. Çünkü Kuran onların göğüslerinden, dişiliklerinden ve hatta bekaretinden bahsediyor.
 
* Bazı ilahiyatçılar “Cennette erkeklerin huriler ile evlenmesi, hurilerin kadın olması söz konusu değildir” diyorlar. 
 
- Allah Allah, nereden çıkarıyorlar bunları anlamıyorum. Ben diyorum işte; motoru fazla zorlamayın. Duman attırırsınız, yakarsınız, beyni fazla çalıştırmayın. Buna inanacaksın kapatacaksın. “İdraki meali bu küçük akla gerekmez, zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez” diyor. Diyorum sen patates çuvalını teraziye koyarsan çöker.
 
* Bu duruma inanmayanlar için ne diyorsunuz?
 
- İnanmıyorsan da inanma. Allah “İsteyen inansın isteyen inanmasın” diyor. Burada sana özgürlük vermiş ama ahirete gidince “İsteyen cennete isteyen cehenneme” demiyor tabii. Orada “İnanan cennete” diyor.
 
İSLAM DIŞINDA ÖLENLER KESİNLİKLE CEHENNEME GİDECEK
 
* Hocam kimler cehenneme gidecek?
 
- İslam dışında ölenlerin hepsi kesinlikle cehenneme gidecekler. 
 
* ‘Nüfus kağıdında Müslüman yazmayanlar yandı’ diyorsunuz yani?
 
- Nüfus kağıdındaki Müslümanlıktan bahsetmiyorum. Kimsenin öldüğü andaki hislerini tam bilmediğimiz için “O cennetlik”, “O cehennemlik” diyemeyiz. Adam Yahudi olsa bile son nefesinde iman etmişse, cehenneme gidecek diye bir durum olmayabilir.
 
* Nasıl bir yer cehennem?
 
- Cehennemi ancak hadislerde anlatıldığı kadar bilebiliyoruz. Velakin dünyadaki demiri eriten en kuvvetli ateşten 60 kat daha kızgın bir ateş olacak cehennemde. İmanlı ölenler ise ne kadar günahkâr olsalar da, imanlarını kurtarabildikleri takdirde tövbe etmeden giderlerse, günahları kadar yanıp cehennemden kurtulacaklar.
 
* Günahları için tövbe eden cehennemde yanmayacak mı?
 
- Tövbenin affettiremeyeceği bir şey yok. Yahu 90 senelik kaşarlanmış gavur, bir Kelime-i Şahadet’le tertemiz oluyor da bu zaten 80 senelik Müslüman niye muaf olamayacak? Gavura özel muamele mi var? Müslüman’ı neden affetmiyoruz yani? Gavur Müslüman olunca anadan doğmuş gibi olur diye hadis var. Tövbe etmek de aynı şey.
 
AZİZ BEY 'ŞU KALEYİ BAĞLA' DEDİ
 
* Metris’te olduğunuz zamanlarda Aziz Yıldırım da oradaydı...
 
- Doğrudur, bak sana orada yaşadığımız bir olayı anlatayım. Şimdi bir gün ben bazı tahlillerimi yaptırmak için revire gittim. O gün de Galatasaray’ın maçı varmış. Doktorun odasındaki beş Galatasaraylı gardiyan da aralarında şakalaşıyorlar.
 
* Aziz Bey de orada mıydı?
 
- (Gülüyor) Evet, oradaydı. Aziz Bey bana döndü, “Kaleyi bağlamak için bazı okumalar varmış, haydi bakalım şu kaleyi bağla” dedi. Ben “Nereden bağlayacağım kaleyi?” falan derken konuşmaları duyan başgardiyan da bizimle dalgasını geçiyor.
 
* Ne olurmuş ki kale bağlanınca?
 
- Yahu ne bileyim ben? 300 milyara kale bağlayan hocalar varmış, Aziz Bey beni gösterip “Ben bedavaya yaptırıyorum” diyor, şaka şamata halinde vakit geçiriyoruz işte. Neyse o gece maç oynandı. 
 
* Kalenin akıbetini merak ettim doğrusu.
 
- (Gülüyor) Maç sırasında top defalarca Fenerbahçe kalesinin dibine kadar gitmiş ama bir türlü gol olmamış. İki gün sonra revire gittiğimde gardiyan “Mutlaka bir şey yaptın, kaleyi bağladın” dedi bana.
 
* Haklı mıydı gardiyan?
 
- Yani dua etmiş olabilirim ama öyle bağlama usulü, büyücülük, cincilik falan bilmem ben. Günah değilse, sonunda birine karşı zulüm yoksa, öyle anlar vardır ki ne istersem olur. 
 
* Büyü demişken; Demet Akalın, Ayşe Arman’la yaptığı söyleşide evinde ‘soyu kurusun’ diye yapılmış büyüler bulduğunu söyledi. 
 
- Doğrudur, tesir edebilir. Zaten büyü hakikattir, hayal değildir. Allah izin verdiği sürece tesiri vardır, ancak caiz değil, haramdır. Büyü ile zarar verilebilir ama Allah kurşuna da öldürme gücü vermiş. Sonuçta öldüren Allah’tır. Yoksa kurşunla o adamı tarasan da Allah o canı çıkarmayabilir.
 
CİNSELLİK YAŞANMASA NEYE YARAR CENNET
 
* Cennette cinsellik var mı?
 
- Olmaz olur mu? Cinsellik yaşanmasa neye yarardı ki cennete gitmek? Yoksa dünyaya dönersin. (Gülüyor) “Dünyada en azından bir hanımımız vardı, idare ediyorduk; cennette hepten karısız kaldık” dersin. Böyle şey olur mu?
 
* Kadınlar hurileri kıskanmayacak mı?
 
- Ahirette kadınların sinir ve kıskançlık damarları alınacak, yoksa cennette de uğraşamayız. Çünkü cennet sıkıntı yeri değil. Tertemiz hanımlar olacak. Tertemiz ne demek? Haset, fesat hiçbir şeyi kalmamış.
 
CİNSELLİK YAŞANMASA NEYE YARAR CENNET
 
* Cennette cinsellik var mı?
 
- Olmaz olur mu? Cinsellik yaşanmasa neye yarardı ki cennete gitmek? Yoksa dünyaya dönersin. (Gülüyor) “Dünyada en azından bir hanımımız vardı, idare ediyorduk; cennette hepten karısız kaldık” dersin. Böyle şey olur mu?
 
* Kadınlar hurileri kıskanmayacak mı?
 
- Ahirette kadınların sinir ve kıskançlık damarları alınacak, yoksa cennette de uğraşamayız. Çünkü cennet sıkıntı yeri değil. Tertemiz hanımlar olacak. Tertemiz ne demek? Haset, fesat hiçbir şeyi kalmamış.
 
* Erkeklere huriler var, peki ya kadınlara?
 
- Kadınlara ne lazımsa var. Müslüman bir adamla evliyse, adam da cenneti hak ettiyse zaten kimin karısı olacak? Tabii ki kocasının. 
 
* Kadın bir kereden fazla evlenmişse ne olacak?
 
- Öldüğünde kimin nikâhındaysa ona verilecek. Son kocası cehennemlikse cennetlik olan kocasına verilecek.
 
* Diyelim son kocası da cennetlik ama kadın ondan memnun değil, adamı huysuz buluyor?
 
- Kadına tercih hakkı verilecek. Hangi kocasının huyunu beğeniyorsa onunla evlendirilecek.
 
CENNETTE BİLE CÜBBELİ
 
* Ne alaka şimdi diyeceksiniz ama kafama takıldı, siz fotoğraf çektiriyorsunuz, günah değil mi?
 
- Fotoğraf ile ilgili hadis-i şerifin yoruma müsait olduğu anlaşılıyor. Resim, gölgeyi hapsetmek olarak değerlendirilir. Sen gitsen aynanın önünde yarım saat dursan, kimse sana çıkıp da “iki dakikayı geçti caiz değil, çekil oradan” diyor mu? (Gülüyor)
 
* Demiyor...
 
- Tıpkı aynanın önünde durmak gibidir resim, sadece onun süresizidir. Aynanın karşısında durmak caizdir de onun süresizi neden caiz olmasın?
 
* Son soru, bu cübbeyi ne zaman çıkarmayı düşünüyorsunuz?
 
- Benimle mezara gidecek, cennette bile ‘cübbeli’ olmak istiyorum. 
 
* Hocam geldiğimde şekeriniz 450’ydi, şimdi bakalım mı?
 
- (Şekerini ölçüyor) 325. 
 
* Bakın hocam, benimle muhabbet iyi geldi, şekeriniz bile düştü...
 
- Ee be güzel kardeşim röportaj sırasında vurduğum iki tane insülini ne yapacağız? (Gülüyor).







Hürriyet





Son Güncelleme: 21.10.2013 11:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol