SARIGAZİ'DE CANLAR BİR OLDU!

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, Sarıgazi Cemevi'nde Cem ibadetine katıldı. Eliaçık, " Cemevleri de Allah'ın evleridir. Alevi kardeşlerimizle bir olmaya, can olmaya geldik" dedi.

12 Temmuz 2013 Cuma 14:27
SARIGAZİ'DE CANLAR BİR OLDU!

 Yazar İhsan Eliaçık ve antikapitalist Müslümanlar, Sarıgazi Cemevinde cem ibadetine katıldı.
İftarların açıldığı, cemlerin yapıldığı ve insanların bir olduğu ziyarete, Sarıgazi sakinleri yoğun ilgi gösterdi.


Yazar İhsan Eliaçık ve antikapitalist Müslümanların ziyarette bulunduğu Cem evinin dedesi Kasım Ülker ziyaretin Sünni ve Alevi kardeşliği açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

İftardan önce Halk TV ye röportaj veren yazar İhsan Eliaçık, cem evlerinin de Allah’ın evi olduğunu, bu yüzden buraya alevi kardeşlerimizle bir olmaya, can olmaya geldiklerini ifade etti. Cem evindeki insanların çok iyi olduğunu, güler yüzlü olduklarını ve kardeşliğin ifadesi olarak gelip sarıldıklarını dile getirdi. Daha sonra Sarıgazi cem evi dedesi Kasım Ülker ile birlikte röportaj veren İhsan Eliaçık özellikle şunu belirtti: “Biz buraya iftar açmaya yada yeryüzü sofrası kurmaya gelmedik. Biz buraya alevi kardeşlerimizin her Perşembe yaptıkları cem ibadetine katılmaya geldik” dedi.

Yazar İhsan Eliaçık’ ın söylediğini onaylayan Sarıgazi cem evi dedesi Kasım Ülker bugün iftarın olmadığını ama gelen misafirlerinin oruçlu olmalarından ötürü kendilerine oruçlarını açmaları için sofra açılacağını ve misafirlerini en güzel şekilde ağırlayacaklarını ifade etti. Ülker İhsan hoca buraya iftara değil, Cem evi ibadeti için ziyarette bulundu diye de ekledi. Ayrıca Gezi olaylarında ve insanların aydınlanmasında fazlasıyla katkısı olan İhsan Eliaçık’ın bu ziyaretiyle hak üzerinde olanlarla kaynaştıklarının da göstergesi olduğunu dile getirdi.
Röportajdan sonra İhsan Eliaçık ve antikapitalist Müslümanların iftar açmaları için sofralar kuran ve evlerinden getirdikleri yiyeceklerle misafirperverliğini sergileyen Sarıgazi sakinleri,Sunni-Alevi dayanışmasının nasıl olması gerektiğini de en iyi şekilde ortaya koymuş oldu.

İftardan hemen sonra çarşı grubu da pankartlarıyla bu ziyareti desteklemek için cemevine geldi. İftarlar açıldıktan sonra yazar İhsan Eliaçık ve antikapitalist Müslümanlar cem ibadetine katıldı.





adilmedya





Son Güncelleme: 12.07.2013 14:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol