SARAYDA ERDOĞAN ÖFKESİ!

Şaibeli referandumun tartışılmaya devam ederken, Saray'da gergin tartışmaların yaşandığı haberleri gelmeye devam ediyor. Erdoğan'ın 2019'da yargı önüne çıkabileceği bir senaryonun da Saray'da tartışıldığı ileri sürüldü.

21 Nisan 2017 Cuma 01:38

16 Nisan sonrası Saray'da referandum tartışmaları sürüyor. Referandumun hemen ardından şaibe iddialarını doğrularcasına kameralar karşısına oldukça üzgün geçen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve danışmanlarının görüntüsüne ilişkin dün bir "kulis" bilgisi yazan Sözcü yazarı Can Ataklı, Erdoğan'ın seçim sonuçları sonrası oldukça sinirli olduğunu ve ilk sonuçların ardından birçok telefon açtığını, aranan kurumlar arasında YSK'nın da olabileceğini ima etmişti.

Bugün de "kulis" yazısına devam eden Ataklı, AKP'nin 2019'da yapılacak seçimde birinci parti olabileceğini ama Erdoğan'ın "başkan" seçilemeyeceği bir senaryonun Saray'da gerilim yarattığını yazdı.

Yazının ilgili bölümü şu şekilde:

“İlk turda Erdoğan seçilemeyebilir ama AKP Meclis'e birinci parti olarak girer, hatta salt çoğunluğu bile alabilir. Cumhurbaşkanlığı seçimine ise Erdoğan'la birlikte ikinci aday girecek. İşte plan burada işleyecek. Erdoğan'ın ikinci turdaki rakibi diğer bütün muhalefetle oturup bir tür koalisyon pazarlığı yapacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar dışarıdan atanacağı için destek verecek her siyasi harekete, gücüne göre bakanlıklar dağıtılacak. Böylece Erdoğan'ın seçilmesi halinde hiçbir şekilde varlık gösteremeyecek olan muhalif siyasetler bu sistemle iktidara gelecekler.”

Burada kendimi tutamadım “Erdoğan için gerçekten korkunç bir şey bu” dedim.

Ankaralı haber kaynağım devam etti; “Dur asıl korkunç olana geliyorum. Şimdi duruma bak, muhalefetin adayı kazanıyor, AKP Meclis'te çoğunluk sağlamış ama yeni sistem gereği yürütmeye asla karışamıyor, denetleyemiyor, yargılanmasını sağlayamıyor. En önemlisi Erdoğan bir anda siyasetin dışında kalıyor. Dokunulmazlığı kalkıyor. Bu durumda yeni Cumhurbaşkanı yargıya tamamen hakim olacağı için hemen harekete geçiyor ve Erdoğan'ın yargılanmasını istiyor. Erdoğan bir anda kendini yargı önünde buluyor ve artık güneş yüzü göremeyeceği bir cezaya çarptırılıyor. Bunu önleyebilecek bir şey var mı. Yok. Böylelikle Erdoğan tek hakim olmak isterken kendi kazdığı kuyuya düşüyor. Bu senaryo Erdoğan'ı korkutmasın da kimi korkutsun?”

Haber kaynağıma “bunlar spekülasyon mu yoksa sarayda ciddi ciddi konuşuluyor mu?” diye sordum. Çok bozuldu “ben sana ne zaman spekülasyon aktardım, bunlar aynen yaşanıyor sarayda şu anda” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.04.2017 01:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Hasan Tahsin 2017-04-23 17:15:35

İnsan bu kadarmı saf olur. Adam 2,5 Milyon sahte oyla halk oylamasını götürüyor. 2019da gerekirse 4 Milyon sahte oy bastırır. Nasılsa örtülü ödeneği sen ve ben ödüyoruz. Problem yok.