'SARAYDA AKP-MHP KOALİSYONU GÖRÜŞÜLÜYOR'

“Yeni anayasayı da başkanlık sistemini de boş ver, hiçbiri olmayacak, zaten mümkün de değil, ama yakın bir gelecekte..."

14 Kasım 2016 Pazartesi 10:23
'SARAYDA AKP-MHP KOALİSYONU GÖRÜŞÜLÜYOR'
İşte Ataklı'nın makalesinde Dedikodu ara başlığı altında yer verdiği o bilgiler:

Herkes nefesini tuttu bekliyor; MHP, Tayyip Erdoğan'ı başkanlık koltuğuna oturtacak mı oturtmayacak mı?. Başbakan Yıldırım'ın “MHP'nin desteği ile başkanlık sistemini getiriyoruz” açıklaması beklentiyi çok yükseltti ama siyasettir bu belli olmaz.. Kişisel kanaatimi daha önce de belirtmiştim. 
Gerçi Bahçeli ve Yıldırım'ın son sözleri bu analizimi biraz zayıflatıyor.. Bana göre Bahçeli AKP'yi bir anlamda köşeye sıkıştırdı. Dedi ki “Kaç yıldır anayasa 
ve başkanlık sistemi diyorsun, ama ortaya bir taslak, bir metin koymadın, getir önümüze bir bakalım, belki destek veririm.”. İşin bu yönü gözden kaçırılıyor. Herkes MHP'nin 330'u sağlayıp sağlamayacağını tartışıyor.. Konuya siyasi açıdan bakalım;. MHP Başkanlık sisteminden yana mı?. Bahçeli parlamenter sistemden yana olduklarını söyledi.. Başkanlık sistemi MHP'nin işine yarıyor mu?. Yaramıyor. Hatta tam tersine böyle bir sistemde MHP'nin parti olarak hiç temsil edilmemesi bile mümkün.. O halde MHP neden kendini de yok edecek bir sisteme, üstelik hiç gerek yokken destek versin.. AKP ve yandaşları bunu “Bahçeli'nin memleket sevdası” olarak tercüme etmeye çalışıyor.. Bir savaş ve yıkım sonrası olsa anlarım kişiler kendilerini ve partilerini feda ederek yepyeni bir devletin kurulması için fedakârlık yapar, ama bunların hiçbiri yokken MHP neden “güya fedakârlık” adı altında kendini yok etsin?. O halde eğer olacaksa “bu desteğin altında başka bir şey olmalı” diye düşünmeden edemiyor insan.. İşte tam bu sırada MHP'ye yakınlığını bildiğim bir siyasetçi aradı.. MHP'nin son atağını konuştuk.. “Bak” dedi “Yeni anayasayı da başkanlık sistemini de boş ver, hiçbiri olmayacak, zaten mümkün de değil, ama yakın bir gelecekte AKP- MHP koalisyonu kurulursa şaşırma.”. Şaşırmaz olur muyum? “Nasıl olacak?” diye sordum.. 
“İddialı” biçimde anlattı.. Özeti şu; Erdoğan AKP milletvekilleri içinde FETÖ'cü pek çok kişinin olduğundan emin. Sayılarının en az 60 olduğu tahmin ediliyor. Eğer bir operasyon yapılır ve bu milletvekilleri tutuklanırsa AKP'nin Meclis'teki sayısal gücü tek başına iktidara yetmeyecek. Bunlar temizlemenin en kestirme yolu bir baskın seçim. Ancak seçim de tehlikeli. Güney sınırımız savaş halinde. Ekonomi berbat gidiyor. İç ve dış etkiler giderek güçleniyor. Böyle bir ortamda seçime gidilmesi halinde sadece “15 temmuz şehitleri ve kahramanlık” üzerinden propaganda yetersiz kalabilir. Ayrıca uzunca bir süre Ohal'den vazgeçmesi mümkün değil. Ohal varken de seçime gidilemez. Ama partideki FETÖ'cülerden de kurtulmak gerek. İşte MHP burada önem kazanıyor. Bahçeli Erdoğan'ın yönetimine karşı çıkmayacağına, söz dinleyeceğine, bunun karşılığında hükümete girmesine ikna edilir. AKP içindeki FETÖ'cü kim varsa büyük gürültülerle yapılacak operasyonlarla tasfiye edilir, 2017'ye kadar AKP-MHP koalisyon hükümeti devam eder, kozlar 2017'de paylaşılır.. Siyasetçi tanıdığıma “Bana zor geliyor” dedim.. “Evet öyle ama” dedi ve devam etti; “Sen saray ve başbakanla yapılan görüşmelerde ne konuşulduğunu sanıyorsun. Şu anda bakanlık sayısı için pazarlık yapılıyor. AKP 5 bakanlık sözü verdi. Bahçeli sayıyı artırmak istiyor. Bekle biraz daha göreceksin.”

SENİN DİLİNİ KESERİM...
Öte yandan TGRT Haber'de ekrana gelen Yüzde Yüz Gündem programına eski CHP'li yeni AKP'li Savcı Sayan ile Gazeteci Can Ataklı arasında tartışma damgasını vurdu.

İşte o diyaloglar:

Savcı Sayan: Can Ataklı Müslümanlara ve Erdoğan’a olan o kinini benim üzerimden aklamaya çalışma
Can Ataklı: Ucuzluk yapma be kardeşim
Savcı Sayan: Biraz saygılı ol. Ucuz sensin
Can Ataklı: Ne bu kalitesizlik böyle?
Savcı Sayan: Kalitesiz sensin.
Can Ataklı: Sus be kardeşim tüm Türkiye biliyor seni.
Savcı Sayan: Türkiye senin ne kadar kalitesiz aptal olduğunu biliyor. Ben orada olsam senin o dilini keserim. Geri zekalı, aptal. Sen her programda saygısızca konuşuyorsun…

Can Ataklı, AKP'li Savcı Sayan'la geçen akşam TGRT'de Yüzde Yüz Gündem isimli programda yaşadığı tartışmanın perde arkasını köşesinde yazdı..

"Başımdan geçenler" başlıklı yazısında Ataklı, geçen akşam TGRT'de Sami Dadağlıoğlu'nun sunduğu Yüzde Yüz Gündem isimli programda Savcı Sayan'ın kendisine söylediği, "Geri zekalı senin dilini keserim" sözlerini anlattı.

"Başımdan geçenler"
Ataklı yazısında, "İlk kez çoklu bir TV tartışma programında bir kişinin ağır hakaretlerine ve en sonunda da 'can güvenliğimi' hedef alan garip bir tehdide maruz kaldım" ifadelerine yer verdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol