SANATÇI DİNÇER ÇEKMEZ'E VEDA

73 yaşında yaşamını yitiren tiyatro ve sinema sanatçısı Dinçer Çekmez için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde tören düzenlendi.

15 Mart 2013 Cuma 14:16
SANATÇI DİNÇER ÇEKMEZ'E VEDA

 KARACİĞER, böbrek rahatsızlığı ve lösemi tanısıyla 2 yıldır tedavi gördüğü hastanede, önceki gün 73 yaşında yaşamını yitiren tiyatro ve sinema sanatçıDinçer Çekmez için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde tören düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan emekli Dinçer Çekmez için, yıllarca sahneye çıktığı Haldun Taner Sahnesi’nde düzenlenen törene, ailesi ve sanatçı dostları katıldı. Çekmez’in tabutu Türk bayrağına sarılarak sahneye konuldu. Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı pek çok filmde canlandırdığı karakterlerle tanınan Çekmez için, sahneye çıkarak duygularını paylaşan Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal, şunları söyledi:



“Böyle bir günde konuşmak çok zor. Dinçer’i ben 20’li yaşlarında, 1975 yılında yeni evlendiğimizde tanıdım. Ve birdenbire bir ağabey, bir kardeş, yakın bir dost kazandığımı fark ettim. Çok sıcacık, pamuk gibi bir adam gördüm o heybetli görünüşünde. İçinde bir pamuk tarlası var gibiydi. Çocuklarımızın doğumu yaklaştığındaki heyecanını hatırlıyorum. Ceren’in doğduğu zaman ki çocuk gibi çırpınışını, sevincini, hoplayışını hatırlıyorum. Sonra çocuklarımız yine tesadüf aynı okula gittiler. Dinçer, bizim hayatımızda yeri dolmayacak, dost, bir ağabeydi. Umarım Kemal’le buluşup yine o setteki gibi eğelenip birbirlerine tutunurlar.”
ANLATMAKLA BİTMEZ
Dinçer’in ilk eşi tiyatro sanatçısı Ayşin Atav, sahneye çıktığında gözyaşlarına hakim olamadı. Tabutu öptükten sonra kürsüye gelen Atav, “Öptüm çünkü o benim çocukluğum, genç kızlığım, her şeyim. Çocuğumun babası, torunumun dedesi. Dinçer’i anlatmakla bitmez ki, benim çocukluğumda tanıdığım, güvendim insanlardandı. Dinçer’i anlatmak çok zormuş. Hele onunla birlikte yaşamışsan. O tiyatroda küçük rolde de büyük rolde de çok o gerçekten karizmatik bir adamdı. Tiyatroda, sinemada her yerdeki oturuşunda, duruşunda bir ağırlığı, efendiliği olan bir adamdı. Çok arayacağım onu. İçimin, yüreğimin acıdığını hissediyorum” dedi. 
Dinçer’in cenazesi, yapılan konuşmaların ardından sahneden alınarak cenaze namazının kılınacağı Üsküdar'daki Şakirin Cami’ne götürüldü.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol