'SAKIN ORALARA GİTMEYİN...'

Japonya Yurt Dışı İnşaat Şirketleri Derneği Genel Sekreteri ve Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de deprem sırasında gidilmesi gereken yerleri söyledi.

23 Aralık 2015 Çarşamba 11:22
'SAKIN ORALARA GİTMEYİN...'

 Moriwaki, Türkiye'de banyo, tuvalet ve mutfak yapılarının zayıf olduğunu belirterek, "sakın o yerlere gitmeyin" dedi.  Deprem anında yatak odası ve salonların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Doğal Afet Arama Kurtarma İlkyardım Kulübü ve Gençlik Kulübü işbirliğiyle OMÜ Mühendislik Fakültesi'nde "Deprem Afetine Hazır mıyız?" konulu konferansta konuşan Moriwaki, "Türkiye'de binaların yüzde 67'sinde malzeme eksikliği var. 2016 yılında Türkiye'de deprem yönetmeliğinde bazı değişiklikler olacak. Bu değişikliklerden sonra depreme karşı daha dirençli binalar olacak" diye konuştu.

"Almanya ve Türkiye'den deprem uzmanları 30 yıl içinde İstanbul'da 7,4 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini söylüyor" diyen Yoshinori Moriwaki, "Olası bir depreme hazırlıklı olmak için de şimdiden hazırlıklı olmamız gerek. Bu önlemleri almak için de sizin gibi mühendis arkadaşlara çok büyük görev düşüyor. Sağlam binalar yapmamız gerekir. Depreme ne kadar hazır olursak o kadar az hasarla atlatırız" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.12.2015 11:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Senem Gül 2015-12-23 13:36:40

Mütahitler binaları sağlam yaparlarsa nasıl çalacaklar nasıl zengin olacaklar Hırsızlık kanımıza işlemiş tabiiki bunun yanında dürüst mütahitlerde vardır bunu bulmak zor herkese güvenemiyorsun