Rüşvetin Belgesini Açıkladı!

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın beyaz eşya ticareti yapmak için dükkan açmaya kalkan bir esnafa "Beltaş Vakfı'na 100 bin dolar yatıracaksın, yoksa dükkanı açamazsın" dediğini ileri süren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugün bahsi geçen ifadeyi yayımladı.

31 Ağustos 2018 Cuma 01:20

Gazeteci Ahmet Hakan, "Kemal Bey! Siz bu işi vallahi de bilmiyorsunuz billahi de bilmiyorsunuz" başlığıyla yayımlanan yazısında Hazinedar'a "Madem şereften, haysiyetten falan söz ediyorsun. Al sana Beşiktaş’ta beyaz eşya dükkânı açmak isteyen bir vatandaşın mülkiye müfettişlerine verdiği ifade" diye seslendi.


"Al oku, ondan sonra konuşalım şerefi, haysiyeti falan" ifadesini kullanan Hakan, Hazinedar'ın dükkan açması için 100 bin dolar istediğini ileri sürdüğü esnafın beyanlarını şöyle aktardı:

"2016’da Beşiktaş’ta beyaz eşya ticareti yapmak için bir dükkan kiraladık ve dekorasyon çalışmasına başladık. Ustalar işyerinde çalışırken Beşiktaş Belediyesi’nden dört kişilik bir zabıta ekibi geldi. İnşaat ruhsatı gerektirecek bir iş yapmadığımız halde inşaat için belediyeden izin almamız gerektiğini söyleyerek bizi belediyeye, Hüseyin Avni Sipahi’ye yönlendirdiler. Hüseyin Avni Sipahi’ye gittim. Bana dekorasyona devam edebilmem için Beltaş Vakfı’na 100 bin dolar yatırmam gerektiğini söyledi. Ben bunu ödeyemeyeceğimi söyleyince 'Ödemeyi yapmazsan dükkanı açamazsın' dedi. Bir yakınımız araya girdi. Çetin Başkan (Kırışgil) ile görüştüğünü bana söyledi ve '100 bin TL yatırırsanız işiniz olacak' dedi. Her ay 45 bin TL kira verdiğim dükkanımı bir an önce açmam gerekiyordu. Bu nedenle 100 bin TL’yi ödedim."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Tansel 2018-09-02 18:15:05

Videoda anlatılan ile Habebrin bir alakası yok ki