'REFERANDUM İPTAL EDİLEBİLİR'

'Hayır' diyeceğini açıklayan MHP'lilerden Yusuf Halaçoğlu'ndan 16 Nisan Referandumu için çok çarpıcı iddia: Sandığa bir hafta kala, AKP ‘Savaş var’ deyip referandumu rafa kaldırabilir.

23 Şubat 2017 Perşembe 13:32
'REFERANDUM İPTAL EDİLEBİLİR'

AKP ve MHP'nin anlaşıp Meclis'ten geçirdiği 'başkanlık anayasası' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra halkın önüne gelmeyi bekliyor. Türkiye, 16 Nisan 2017 günü sandık başına gidecek. MHP'de 'hayır' diyeceğini açıklayan isimlerden Prof. Yusuf Halaçoğlu, yaklaşan referandum öncesinde Türkiye'nin gündemine oturacak bir iddia ortaya attı. Sözcü gazetesinden Özlem Gürses'e konuşan Halaçoğlu, "Türkiye, Suriye’den neden bir türlü çıkmıyor? Endişe duyuyorum" dedi, "AKP ‘Savaş var’ deyip referandumu rafa kaldırabilir" ifadelerini kullandı.

Yusuf Halaçoğlu'nun röportajından satırbaşları şöyle:

(...)

– Nedir yani bu sistemin adı?

Kendisi de Elazığ'da söyledi zaten, tek adam yönetimidir bu. Demokrasi yok, hukuk devleti yok, parlamenter sistemin sonu bu. Diktatörlüğe de gider bu, bölünmeye de gider, darbeye de gider… İstikrarsızlığın daniskasını yaşarsınız ! Bütçe bile yapamazsınız.

– Ayrıştırma söylemleri var…

‘Hayır' diyeceklere ‘şeytan' demek, kafir demek, terörist demek… O zaman biz niye referandum yapıyoruz? Hem milletten korkmayın deyip, hem ‘hayır' diyecekleri teröristlerle aynı kefeye koyan bir zihniyetin içine düştüğü girdabı görmesi lazım. Hayır çıkacak diye korkuyorlar. Onun için de akla gelmez yöntemler uygulamaya başladılar. Halk ‘evet' de dese ‘hayır' da dese saygı duyacaksınız. Kendi partilerinden bir adam, Manisa'da çıkıp ne diyor: “Evet çıkmazsa iç savaş çıkar…” Bu ne demek yahu? Yani ‘hayır' diyenleri siz yarın öldürmeye mi geleceksiniz demek? Yahu bunları 80'de ihtilal hükümeti bile yapmadı. Çok büyük telaş var, çok…

– Referandum iptal edilebilir

Öyle de ama ya referandumu iptal ederlerse… Benim şu anda en büyük endişem bu, anketleri görüyorlar, sonuçlardan memnun değiller. Bir bakmışsınız referanduma bir hafta kala “Savaş var” deyip sandığı iptal etmişler! Suriye'den niye çıkmıyoruz bir türlü? Ben en çok bundan korkuyorum.

– Sayın Erdoğan “Şahsımın projesidir” dedi, neyi yapamadılar bu 14 yılda?

Bunların iddiası şu: Çift başlılık var, seçilmiş başbakan ve seçilmiş cumhurbaşkanı var. E varsa var. Başbakanın güçlerini artırırsın, yürütmeyi düzenlersin. Parlamenter sistemde, seçim yasalarında aksaklıklar varsa onları da düzeltirsin. 14 yıldır hükümetsiniz zaten. İkincisi de diyorlar ki “Beka sorunu var…” İyi de 14 yıldır o beka sorununu da yaratan sizsiniz! Madem o kadar acil beka sorunu var, niye 2019'a bırakıyorsunuz?

– AKP'lilerin yüzde 35'i 'hayır' diyor 

Çok büyük bir itiraz var. AKP'nin seçmenleri içinde bile yüzde 35 oranında ‘hayır' diyen var. MHP seçmeninin yüzde 90'ı ‘hayır' diyor. Bizim teşkilatımızın çoğunluğu, Ülkü Ocaklarımız ‘hayır' diyecek.


– Sayın Bahçeli “Yok öyle bir şey” diyor…

E görürüz o zaman 17 Nisan'da… Önünde sonunda gelecek nasılsa önümüze sonuçlar. Bakın Kayseri'nin bir ilçesinde bizim 111 delegemiz var, kaç kişi katıldı dersiniz? 111 delegeden 16'sı katılıyor, 5'i de ‘hayır' diyor. Bu son cumartesi buluşmamızda bizim de elektrikler gitti biliyorsunuz, jeneratör devreye girdi. Talimatlar verilmiş yerel yöneticilere, valilere. Her zulüm ‘hayır'ı artırıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.02.2017 23:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ÖNER DEMİREL 2017-02-23 17:38:57

HİÇBİR KİŞİYİ DÜŞÜNMEDEN GELECEKTE GELECEK DENGESİZ VEYA TARAFLI BİR KİŞİ HİTLER BENZERİ BİR İNSAN ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLEYEBİLİR. AYRICA DAHA DÜN AZERBAYCAN BAŞKANI EŞİNİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI TAYİN ETTİ. AYNI ŞEY BİZİM İÇİNDE GEÇERLİ, OĞLU KIZI EŞİ TAYİN EDİLEREK DEMOKRASİDEN UZAKLAŞILABİLİR. ADALET TARAFSIZLIĞINI YİTİRİR. BUGÜNKÜ KOŞULLARDA HALA NEDEN EVET İSTENDİĞİNİ BİLEN YOK. FİİLİYATTA EVET İLE İSTENEN BÜTÜN YETKİLER KULLANILMAKTADIRI ,