'RAMAZAN'IN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN ORUÇLA İLGİSİ YOK'

Türkiye'nin bir numaralı İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk hocamız " Ramazan'ın yüceliği oruç falan değil kardeşim. Orucunu tutar sevap alırsın ama asıl istenilen bambaşka birşey" dedi.

11 Haziran 2016 Cumartesi 00:43
'RAMAZAN'IN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN ORUÇLA İLGİSİ YOK'

 Ramazan bir ruhsal disiplin, bir arınma ayı olduğunu kaydeden Öztürk hoca, " Ramazan, insanın kendini gözden geçirmesini sağlayan bir disiplin mevsimidir. Kur'an Ramazan'în üstünlüğünü birşeye bağlıyor ve Kur'an bu ayda indi diyor. Yani Ramazan'ı yüceltirken vurguyu Kur'an'a yapıyor. Yani Ramazan'ın büyüklüğünün arkasında da tabiri caizse Kur'an'a iniş zamanlığı yapması yatıyor. Bakara 183 ayeti bunu veriyor. Ramazan O aydır ki Kur'an o ayda indirilmiştir. Bütün üstünlüğü buna bağlıdır. Bir Kur'an ayıdır diyebiliriz. Bunun pratik sonucu şudur. İnsanlar, Kur'an'ın verileri ışığında kendilerini gözden geçirecek, çek edecekler. Biz Kur'an'ın dinini mensup insanlar olarak Kur'an'dan onay alıyor muyuz? Yoksa Ramazan iyidir, orucunuzu tutun sevap alacaksınız dememiştir. İnsanı uyarıyor Ramazan yücedir çünkü Kur'an'a dikkate edin denir" dedi.  


Öztürk hoca, Kur'an'ın muhtabının da insan olduğuna vurgu yaparak, anlamadığı dilde Kur'an okumanın da anlamsızlığına işaret etti: " Bu Kur'an insandan ne istiyor. Muhatabı insandır. Anlamadan okutmanın bir anlamı olabilir mi bu kitabı. Hayatımızı buna göre kodlayığ düzenlememiz gerekir. Birileri bunu anlamayın sadece sesini duyun ve duygulanın diyor. Kulak zevki versin diye gönderilmedi ki Kur'an. Bu sakat bir gelenektir. Hatta bunca asır bunu sürdürmek Kur'an'a hakarettir." 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.06.2016 12:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
asiye şimşek 2016-06-11 15:55:08

Türkçe okursak eksik olur sevabını alamayız diye mukabeleler arapça okunuyor bence tamamen türkçe okuyup kuranımızı tam anlamalıyız

Avatar
Ülkü Gökrüklü 2016-06-11 14:39:18

İslam'ı anlamak ve yıllar yıllardır gelen,sanki dinimizden soğutmak için konulan o anlaşılmaz kurallar ilk sizin korkusuz girişimleriniz ile yıkıldı ve benim gibi bir sürü sorgulayan insanlar gerçek bilgilere gün gün erişiyor. Allah sizden razı olsun ve ümit ediyorum ki hastalığınızı da yenerek bizleri daha çok bilgilendirir ufkumuzu açarsınız.

Avatar
nese yolabascan 2016-06-11 13:53:01

Sizin isik tutarak bezdirmeden korkutmadan islam dini kuran.ve vecibeleri ile ilgili yaptiginiz her aciklama benim icimde huzur kaynagi oluyor bunun icin size tesekkur ediyorum

Avatar
Hüsamettin Yazıcı 2016-06-11 14:18:53

Hocam senelerdir sizin kitaplarınızı okuyarak ve programlarınızı izleyerek gerçek dinimizi öğrendim,Allah size acil şifalar versin ve başımızdan eksik etmesin...

Avatar
Kadriye bilge 2016-06-11 15:07:29

Hocam Allah acil şifalar versin size ve bütün hastalara sizler bizleri aydınlattınız sizinde yolunuz aydınlık sağlık ve şifa dolu olsun alllah sizden her iki cihandada razı olsun

Avatar
Üzeyme kancali 2016-06-11 15:29:51

Öncelikle acil şifalar diliyorum sizin gibi aydın insanların yaşaması lazım ki bizim gibi cahil insanları aydinlatsin

Avatar
Aysel Boy 2016-06-11 23:09:25

Geçmiş olsun hocam acil şifalar diliyorum. Sizin gibi gerçek din adamları uzun ömürlü olsun inşAllah yoksa bu şarlatanlar insanları dinden imandan çıkaracak vAllahi az kaldı.

Avatar
Süleyman EREN 2016-06-13 01:07:21

Asirlardir KUTSAL KiTAB'imizi yanlis tefsirlerle ve çikarlarina göre yorumlayip bu müsbet dinimizi dejenere edenlerin RABBiM müstehakkini, Yasar Nuri Hocamizin'da acil sifasivni versin insALLAH.