"PROVOKATÖR DEĞİL İMAM HATİP MEZUNUYUM"

Erzurum'da iftar öncesi sokakta sigara içtiği gerekçesiyle saldırıya uğrayan kadın, 'Provokatör değilim, İmam Hatip mezunuyum. Kuran-ı Kerim'i hatmettim' dedi

07 Ağustos 2011 Pazar 20:53

ERZURUM'da iftar öncesi sokakta sigara içtiği gerekçesiyle mahallede M.Y. ime B.G. adlı iki kişinin müdahalesiyle karşılaşan ve karakolluk olan Z.B., internet sitelerinde kendisi için 'provokatör' yorumu yapanlara, "İmam Hatip Lisesi mezunuyum, Kuran-ı Kerim'i hatmettim" yanıtını verdi.

Erzurum'a, İmam- Hatip Lisesi'ni bitirdikten sona üniversiteyi kazanarak geldiğini belirten Z.B., üniversiteden mezun olduktan sonra yüksek lisansını da burada tamamladığını anlattı. Bir genç kız olarak Erzurum'da nasıl davranılacağını, Ramazan ayında nerede yemek yenilip nerede sigara içilebileceğini iyi bildiğini anlatan Z.B. yaşadığı bu talihsiz olayın ne kendisini insanlara karşı saygısız, ne de Erzurumluları tutucu yapacağını söyledi. 'Provokatör' suçlamasını asla kabul etmediğini belirten ve olaya böyle bakanları kınadığını belirten Z.B., şunları söyledi:

"Yanımda oruçlu olan iş arkadaşım İ.M. ile bir iş görüşmesi çıkışında, korku hem de saygıdan dolayı bir mahallenin en kuytu köşesine saklanarak sigara içmek istedim. Sigara içmek beni nasıl provokatör yapıyor anlayabilmiş değilim. Bana, 'Sigaranı söndür terbiyesiz' denildiği anda bile, 'Affedersiniz, söndürüyorum' diyerek olumlu bir tavır sergilediğimi düşünüyorum. Ama ağza alınmayacak küfürler savurup 'Hemen söndür o sigarayı' diyen insana daha ne kadar boyun eğebilirsiniz? Ben bana hakaret eden insana, 'Ben insanım, bunu neden görmek istemiyorsunuz sadece insanım. Farz et ki ben Müslüman değilim, oruç tutmak zorunda mıyım? Oruç tutmamayı tercih etmiş olamaz mıyım? Sen bana neden hakaret ediyorsun?' dediğim halde erkek gücüyle bana saldırmaya çalışan insanın hiç mi kabahati yok? O insana ağlayarak, 'Ben insanım' derken kadın oluşumu ve inançlarımı boş verip sadece insan oluşumu hatırlaması için çaresiz haykırmışım. Yaşadığım ruh halini anlatmamın imkanı yok, bütün bedenimin nasıl zangır zangır titrediğini, Tanrıya beni koruması için nasıl dualar ettiğimi kime nasıl anlatabilirim?"

Kendisine müdahale eden kişi ve çevresindekilerin





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol