PKK'DA İÇ ÇATIŞMA!

13 askerin şehit olduğu Silvan katliamına sahip çıkan PKK elebaşı Cemil Bayık, Abdullah Öcalan'ı eleştirdi. Bayık'a göre İmralı'da konuşulan "PKK'nın tasfiyesi"

19 Temmuz 2011 Salı 15:45
PKK'DA İÇ ÇATIŞMA!

 Silvan'daki saldırı sonrasında örgüt içindeki ayrılık belirginleşti. Terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık, PKK'ya yakın bir siteye yaptığı açıklamada, Öcalan'ın "Devletle anlaştık" dediği protokoller için kandırmaca dedi.

Terörist başı Öcalan, 8 Temmuz'da devlet görevlileri ile yaptığı görüşmelerde 15 Temmuz'un kendisi için bir hükmü kalmadığını, Barış Konseyi kurulması için mutabakata varıldığını bildirmişti. Konseyin barışın için çalışacağını savunan Öcalan, BDP'ye de "Meclis'e dön" demişti. Ancak açıklamadan hemen sonra Silvan'da 13 askerin şehit olduğu saldırı gerçekleştirildi. 

Saldırıya PKK'nın lider kadrosundan Cemil Bayık sahip çıkt. PKK'nın oyalandığını belirten Bayık, "Protokolün ne zaman hayata geçeceği belli değil, şimdi mi, bir yıl sonra mı bilinmiyor. Devlet bu konuda hiçbir şey söylemiyor, sadece kabul etmiş. Bu da kandırmaca ve taktiktir. Bu şekilde PKK'nın önüne geçmek ve yavaş yavaş bitirmek istiyorlar" dedi.

GÖRÜŞ AYRILIĞI YENİ DEĞİL

Bayık ile Öcalan arasındaki görüş ayrılığı 2003 - 2004 ile 2007 - 2008 arasında "PKK'nın operasyonları yoğunlaştırması gerektiği" tartışmalarında da görülmüştü. Bayık, İmralı'daki Öcalan'ın karar almakta doğru hareket etmeyebileceğini söylemişt.

PKK'NIN 500 MİLYON DOLARLIK SERVETİ PAYLAŞILAMADI

Para paylaşımında da örgüt içinde görüş ayrılığı yaşanıyor. Fransa'da başlayan dava da bu süreci günyüzüne çıkardı. Resmi belgelere göre terör örgütü illegal yollardan yıllık 500 milyon dolar kazanıyor. Eroin ve kaçakçılıkdan sağlanan paranın büyük kısmı Murat Karayılan'ın talimatı ile Avrupa'daki örgüt sorumluları tarafından tutuluyor. Şahinler ise bu durumdan rahatsız. 

Ankaralılar grubu olarak da bilinen Cemil Bayık, Mustafa Karasu, Duran Kalkan ve Kadri Çelik "devlet yazılı mutabakat verinceye kadar" eylemlere devam etmekten yana. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol