PEYGAMBERİN DOĞUM GÜNÜ ERTELENDİ!

2008’den bu yana 14-20 Nisan arasına sabitlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’, bu yıl 17 Nisan’da başlayacak.Gerekçe: Referandum.

30 Mart 2017 Perşembe 15:08
PEYGAMBERİN DOĞUM GÜNÜ ERTELENDİ!

Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk getirildiği tartışmaları nedeniyle her yıl 14-20 Nisan haftasına “sabitlenen” Kutlu Doğum Haftası’na referandum ayarı yaptı.

Başkanlık Kutlu Doğum Haftası’nı bu yıl anayasa değişikliği referandumundan bir gün sonra, 17 Nisan’da başlatma kararı aldı. Başkanlığın genelgesinde 23 Nisan’da hiçbir Kutlu Doğum etkinliğinin yapılmaması talimatı da yer aldı.

Haftanın teması ise “İslam’ın kimi çevrelerce terör referansı olarak gösterilmesinin İslam toplumlarında güven duygusunun sorgulanmasına yol açtığı” gerekçesiyle “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlendi. Hz. Muhammed’in doğum günü Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından bu yana her yıl Kutlu Doğum Haftası adı altında kutlanıyor. 1989 ile 2008 yılları arasında Diyanet, Kutlu Doğum Haftası’nı “hicri takvime göre Mevlit kandiline tesadüf eden tarihlerde” kutladı. Ancak daha sonra, “kutlama tarihlerinin değişken olması nedeniyle vatandaşların zihninde bir ‘kutlu doğum haftası’ bilinci oluşturulması hususunda yeterli olmadığı” belirlendi. Bunun üzerine Kutlu Doğum Haftası’nın “sabitlenerek” 2008 yılından itibaren 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanması kararı alındı. Sabitleme, 2010 yılında “Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliği”ne yansıtıldı. Etkinlikler her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlendi. Bir tek geçen yıl 9 Nisan – 20 Nisan tarihlerine denk getirildi. Bunun da Başbakanlık talimatı ile yapıldığı ifade edildi. Ancak hiçbir zaman “bu tarihlerin dışında program düzenlenmemesi” ilkesi gereği 20 Nisan tarihinden sonrasına sarkmadı.

16 ve 23 Nisan’da etkinlik yok

Diyanet’in 2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası Talimatı’nda, “Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, 17 Nisan 2017 tarihinde başlatılacaktır” ifadeleri kullanıldı. Ancak 23 Nisan için de “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Miraç Kandili dolayısıyla 23 Nisan 2017 tarihinde herhangi bir Kutlu Doğum etkinliği planlanmayacaktır” talimatı verildi. Tarih değişikliğinin anayasa değişikliği referandumunun 16 Nisan’da yapılacak olmasına dayandırıldığı öğrenildi.

KUTLU DOĞUM BİR ŞİRKTİR...

Cennet mekan hocamız İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk, Hz. Muhammed'e 'Kainatın efendisi demenin insanı dinden çıkardığını ve bu söylemin sadece Allah'a ait olacağını ifade etmişti. Hocamız, "Peygamber efendimiz ümmetine diyor ki; sizler beni Hristiyanların Hz İsa'yı sevdikleri gibi sevmeyin. Şimdi çıkmış bu insanlar başta diyanet kutlu doğum denen bir şey icat ediyor. Kardeşim bu yaptıklarınız şirktir. İnsanı dinden çıkartır. Allah'a ortak koşmaktır. Burayı rahat bırakın nerede ne melanet yapacaksınız oraya gidin" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.03.2017 10:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Mehmet 2017-03-31 08:23:29

Uydurma bir gün zaten. Mevlid Kandili varken Kutlu Doğum haftası neymiş? Her işi Hicri takvime öre olan İslam'da Miladi takvime göre iş mi yapılır?