'PEYGAMBER'DEN 50 YIL SONRA BİTTİ'

" Maalesef o süreç Peygamber'den 50 yıl sonra bitmiştir. Sorun da zaten o zaman başlamıştır."

13 Ocak 2015 Salı 12:46
'PEYGAMBER'DEN 50 YIL SONRA BİTTİ'

 Evrensel Gazetesi'ne verdiği röportajda Fransa'daki Charlie Hebdo dergisine yapılan baskın üzerinden özellikle Türkiye'deki İslam anlayışını da ortaya seren çarpıcı ifadeler kullandı. İşte o sözleri:

" Bu eylemciler Müslümanlık adına hareket ediyor. 12 kişiyi öldürdükten sonra tekbir getiriyor ve ‘Müslümanların intikamını aldık’ diye bağırıyor. Dolaysıyla din kaygısıyla hareket ettikleri ortaya çıkıyor. Allah’la dalga geçildiğini ve buna karşı din kaygısıyla hareket ettiklerini söylüyor. Eğer öyleyse yaptıklarının dine uygun olması lazım. Dine uygun olması için de İslamiyet’te onun Allahı’yla, peygamberleriyle, diniyle alay edenlerin durumu nedir? Bu durumda Müslümanlar nasıl davranmalı? Bunun iyi bilinmesi gerek. Bu konuda ben cehalet, hırs ve taassup (Türkçe karşılığı: Bir düşünceye, inanışa aşırı ölçüde bağlanıp ondan başkasını düşünememe durumu, bağnazlık) içinde olduklarını düşünüyorum. Din adına hareket ediyorlar ama dinlerini bilmiyorlar. Ben Kur’an-ı Kerim’de alay konusunun geçtiği bütün bölümleri inceledim. Kur’an-ı Kerim’de yaklaşık 42 yerde dinle, Allah’la, onun elçisiyle ve hükümleriyle alay etmek, dalga geçmek konusu ele alınır. Ve burada dinle alay edenlerin öldürülmeleri ya da cezalandırılmaları gerektiğine dair hiçbir hüküm yok. Mesela Elam Suresi 68. ayet, “Alay edenleri, eğlenceye alanları gördüğün zaman onların yanından uzaklaş, konuyu değiştirene kadar da onlarla oturma” diyor. Bu kadar. Bu neyi gerektirir; fikire fikirle, yazıya yazıyla karşılık vermeyi. En fazla mizah dergisinin önünde toplanıp yapılan alayların rencide edici olduğuna dair bir bildiri okunur. Ama onlar 12 kişiyi İslam adına katlettiklerinden emin…

Bunun Allah’ın diniyle hiçbir alakası yoktur. Birisi alay ettiği zaman adam kafasına göre adalet icra ediyor. Sinirleniyor; ‘Bunu infaz etmem lazım’ diyor, gidip onu öldürüyor. Dindar olmak böyle bir şey değil.

Paris’teki katliamdan sonra, ‘Bu tür örgütleri, İslami şiddeti batı yarattı’ diyerek topu oraya atanlar da var… Evet, ‘Batılılar geldi bizi işgal etti, onlar da Irak’ta 1 milyon kişiyi öldürdü, öfke dolu bir kuşak doğdu, batı İslam dünyasının örgütlerini terörize etti, onların şiddete baş vurmasına yol açtı, bu örgütleri onlar yarattı’ deniyor. Ama bana göre bunun ortaya çıkan tabloya etkisi yüzde 1 bile değildir. Yüzde 99’u içeridedir. Bu görüşlere sığınanların şuna cevap vermesi gerek; İslam’ın ilk 3 halifesini kim öldürdü? Batılılar mı yaptı bunu? Kerbela’yı kim yaptı? Batılılar mı? Mekke’yi, Medine’yi kim basıp ateşe verdi? İslam tarihi kan şiddet ve ayaklanmaları bastırmakla dolu. Sulh yoluyla el değiştiren bir tane iktidar yok İslam tarihinde. Hep kanlı darbe, kılıç. Sen bunu bir kere tesis edememişsin kardeşim. İslam tarihi bu açıdan kendisiyle yüzleşmesi gereken kanlı bir tarihtir. Peygamberin bütün mesajı Kerbela’da bitmiştir. İslam’ın adaletli, eşitlikçi, barışçı mesajı Kerbela’da toprağa gömülmüştür. Ebuzer’in ölümüyle, üç halifenin katledilmesiyle, Mekke, Medine’nin basılmasıyla, Kerbela’da peygamberin torunlarının toprağın altına gömülmesi, Hüseyin’in kafasının kesilip, saraya gönderilmesiyle bu iş bitti. Ondan sonraki nedir; kanlı imparatorluklar tarihidir. Emeviler, Abbasiler, Osmanlılar… Ele geçirme, işgal, fetih hareketleri. İslam’ın barışçıl ruhu peygamberden 50 yıl sonra bitmiştir. Dünyaya vereceğini vermiş, sonra bitmiş. Sonra, devlete, imparatorluğa, ele geçirme, fethetme biçiminde klasik bir iktidara dönüşmüş."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.01.2015 12:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
fatma mahmuzlu 2015-01-13 17:04:19

İhsan bey okadar net aciklamissinizki geriye soylenecek bir sey kalmiyor her seyi bati ulkelerinin oyunu olarak gorenler muthis bir ikiyuzluluk ve kompleks icindeler

Avatar
Özgür 2015-01-13 15:26:20

Araplar hiç bir zaman müslüman olmadı. Kimi huriler için, kimi ganimet, kimi korkudan, kimileride makam mevki için İslâmı kabul etti. nerdenmi çıkarıyorum ? cemel, kerbela ve halifelerin katl edilme olaylarına bakın anlarsiniz.

Avatar
ismail yıldız 2015-01-13 13:26:01

güzelgüzel ve doyurucu bir õzet..ağzına sağlık gerçek ve medeni müslüman
...senin bakış açınla bakabilse müslüman ülkeler...Hele islam-laiklik-özgür akil - bilim- sanayileşme,çevre ve insan hakları "islam " değerlendirmesi için de ,birarada bir yazı kaleme alırsanız büyük bir iş bašarırsiniz..saygilarımla..

Avatar
ayşe Gürdal 2015-01-13 17:09:26

Allah sizi anlamalarını nasip etsin hocam

Avatar
[email protected] 2015-01-13 14:23:19

Kalemine sağlık hocam..

Avatar
Ali orhan Kocabıyık 2015-01-15 22:10:31

Firavunlar, lehepler , cehiller , romalılar , bizanslar, cinliler bunlardanda bahsedilseydi daha da iyi olurdu.gladyatörlerden, diri diri hayvanlara atilan insanlarda.Amerka kitasinda vahşice katledilen yerlilerden.vietnamdan , somurulup tecavuze ugrayip satilan afrikalilardan, afkanistan, irak cezayir filistin ve digerlerinden.Atom bombalarindan, kimyasal silahlardan, ermeni ve yunan zulumlerinden, sirplardan ve tevavuzlerinden.ingilizlerden.budistlerin diri diri yaktıği muslumanlardan.Yazmaya ne zaman nede yer yeter...biraz insaf.Yaşasın kafirler için cehennem...

Avatar
Özgür 2015-01-13 15:25:10

Araplar hiç bir zaman müslüman olmadı. Kimi huriler için, kimi ganimet, kimi korkudan, kimileride makam mevki için İslâmı kabul etti. nerdenmi çıkarıyorum ? cemel, kerbela ve halifelerin katl edilme olaylarına bakın anlarsiniz.

Avatar
Umit bestav 2015-01-14 16:48:23

Tek kelimeyle muazzam bir anlatım. Yüreğinize sağlık ihsan hocam. Uluslararası platformda ders olarak okutulsa yeridir.