PES! GÖKÇEK, TAZMİNAT DAVASI AÇIYOR!

Ankara'da belediye, kamu malına zarar verenlere dava açmaya hazırlanıyor.

19 Haziran 2013 Çarşamba 09:26
PES! GÖKÇEK, TAZMİNAT DAVASI AÇIYOR!

 Kızılay ve Kennedy Caddesindeki Gezi Parkı olaylarının Başkent Ankara'ya maliyetinin 17 milyon lira olduğu ifade ediliyor.

Olayların bilançosuna ilişkin hem Valilik'ten hem de Belediye'den açıklama geldi. Ortaya çıkan faturanın millete yansımaması için Ankara Büyükşehir Belediyesi devrede. Belediye, kamu malına zarar verenlere tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

ANKARA'DA BİLANÇO AĞIR

Eylemlerin başladığı ilk günden bu yana kamu binalarına, bankalara, reklam panolarına ve belediye otobüslerine yüzlerce saldırı oldu.

Bu konuda sürdürülen soruşturmayla ilgili bilgi veren Ankara Valiliği, "944 kişinin gözaltına alındığı olayların görüntüleri ve diğer teknik tespitlere dayalı çalışmalar aralıksız sürdürülmekte olup sorumluları hakkında yasal işlemler en kısa zamanda sonuçlandırılacaktır" dedi.

NELERE ZARAR VERİLDİ?

Şu ana kadar eylemlerde; 132 resmi ve özel işyeri, 71 Banka binası ve ATM cihazı, 74 sivil ve polis otosu, 30 toplu taşıma ve Belso aracı, 4 itfaiye, 231 sinyalizasyon-aydınlatma ve trafik sistemi, 117 reklam panosu ve otobüs durakları ile 75 noktada 193 mobese kamerası zarar gördü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eylemlerde belediyenin uğradığı zararın 17 milyon liraya ulaştığını açıkladı.

Belediye, illegal örgütlerin ortaya çıkardığı manzaranın millete fatura edilmemesi için devrede. 

BELEDİYEDEN TAZMİNAT DAVASI HAZIRLIĞI

Ankara Büyükşehir Belediyesi kamu malına zarar veren şahıslara yönelik tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Bunun için de Belediye ve Emniyet arasında işbirliği yürütülüyor.

Polis kameraları ve mobeselerle kamu malına zarar veren gruplar tek tek tespit ediyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.06.2013 16:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol