PENTAGON AKP'Yİ YALANLADI!

Pentagon’dan yapılan açıklamada, “YPG’nin de yer aldığı SDG ile işbirliğini sürdüreceğiz” denildi.

28 Kasım 2017 Salı 00:33

Pentagon'dan Suriye ile ilgili yapılan açıklamada, "İçinde YPG'nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile işbirliğini sürdüreceğiz" denildi. Açıklamanın devamında, "Daha önce Türkiye'ye söylediğimiz gibi Suriyeli güçlere verdiğimiz silahlar, sınırlı görev özelinde, askeri başarıya ulaşmak için" ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılan telefon görüşmesi sonrasında bir açıklama yapmış, açıklamada Trump'ın Erdoğan'a "ABD artık YPG'ye silah vermeyecek" dediğini aktarmıştı.

 
'TRUMP NET BİR ŞEKİLDE SÖYLEMİŞTİR'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüşmesine ilişkin bir soruya şu yanıtı vermişti:

"Bizim Amerika ile ilişkilerimizin olumsuz anlamdaki en çok konulardan birisi ise FETÖ ile diğer konuların yanında ABD'nin YPG'ye vermiş olduğu silahlardır. En son bazı zırhlı araçların da verildiğini gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu rahatsızlığını bir kez daha sayın Trump'a iletmiştir. Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdiğini bundan sonra YPG'ye silah verilmeyeceğini esasen bu saçmalığa daha önceden son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir. Konuşmanın ileriki aşamalarında bir kere daha bu sözünü teyit etmiştir. Net bir şekilde generallere ve ulusal güvenlik danışmanına talimat verdiğini ve bundan sonra herhangi bir silahın verilmeyeceğini Trump sayın Cumhurbaşkanımıza net bir şekilde söylemiştir."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.11.2017 22:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol