PARADİSE BELGELERİNDEN YILDIRIM'LAR ÇIKTI!

Dünyayı sarsan Panama Belgeleri'nin ardından bu kez sızıntıların adı #ParadisePapers... Çok sayıda devlet lideri, iş insanı ve ünlü isimlerin off-shore sırları ortaya çıktı.

06 Kasım 2017 Pazartesi 02:30

Paradise Papers ile ABD Başkanı Donald Trump’ın milyarder ticaret sekreterinin Rusya ile olan bağları, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun baş bağışçısının gizli ticari ilişkileri, İngiltere Kraliçesi ve farklı ülkelerden 120’den fazla politikacının off-shore hesapları başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından sırlar ortaya dökülüyor.

Paradise Papers olarak adlandırılan, off-shore hizmet sağlayıcıları Appleby ve Asiaciti ile 19 farklı yargı alanındaki kayıtlardan oluşan 13.4 milyon belge arasından Başbakan Binali Yıldırım'ın oğulları Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım'ın şirketleri de çıktı.

Malta kayıtlarına göre Bülent ve Erkam Yıldırım, Hawke Bay Marine Co Ltd ve Black Eagle Marine Co Ltd adlı iki şirketin hissedarları. Kayıtlar şirketlerin ana hissedarı görünen Erkam Yıldırım'ın iki şirketin de direktörü olduğunu gösteriyor. Peki Ekim 2017 kayıtlarında halen aktif görünen bu şirketlerin hangi bağlantıları var? Erkam ve Bülent Yıldırım'ın ilişkili olduğu tüm şirketler ve bu şirketlerle ilgili tüm ayrıntılar inanılmaz gerçekler gün ışığına çıkacak.

Uluslararası gazeteciler konsorsiyumunun araştırdığı belgelerin ayrıntıları yarından itibaren uluslararası basında ortaya dökülmeye başlayacak. Türkiye’den Cumhuriyet gazetesinin yer aldığı uluslarası gazeteciler konsorsiyumu, 13,4 milyon belgeyi araştırdı.

ÖNCEKİ SIZINTILAR

Belge sızıntıları, hatırlanacağı gibi ilk olarak 2010’yılındaki WikiLeaks, ve 2013 yılında Edward Snowden sızıntısı ve 2016 yılında Panama Papers olayları yaşanmıştı. Paradise Papers sızıntı tarihindeki son olay yerini aldı. Wikileaks sızıntılarında ABD’nin Ankara Büyükelçiliği en çok belgeyenin kaynağı olarak ikinci sırada yer alıyordu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.11.2017 03:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol