ÖZDİL'DEN O ÇEKİŞMEYE İLGİNÇ ÖRNEK!

Sözcü Gazetesi Köşe Yazarı Yılmaz Özdil, 14 Aralık operasyonuyla daha da tırmanan cemaat iktidar kavgası için, ' Amerikan filmleri vardır. Kurarlar şebekeyi, bankayı soyarlar. Sonra gelirler kapıda anlaşmazlık çıkar bu kez birbirlerini vururlar" dedi.

25 Aralık 2014 Perşembe 15:07
ÖZDİL'DEN O ÇEKİŞMEYE İLGİNÇ ÖRNEK!
İşte Özdil'in o sözleri:

" Amerikan filmleri vardır. Kurarlar şebekeyi, bankayı soyarlar. Sonra gelirler kapıda anlaşmazlık çıkar bu kez birbirlerini vururlar. İşte Türkiye'nin de durumu bu. Takunyalılarla Takkelilerin durumu bu. Türkiye'yi kaldırdılar kırışma sırasında anlaşamadılar. Bana göre Türkiye'yi paylaşım kavgasıdır bu. Atatürk Türkiyesi açısından da utanç verici bir durum bu. Devlette liyakat sistemi mahvedildi. Artık ilim, tecrübe gibi kriterler tamamen kaldırıldı. Sen hangi tarikattensin sen hangi cemaattensin durumu var.

AKP bugüne kadar varolmuş hükümetlerin hayal kırıklığıdır. Geçmişe dönüp bir özeleştri yapmazsak, dini siyasete alet edenlerin cumhuriyeti nasıl hoyratça kullandıklarını görmezsek ve bunları manevi açıdan tarihin önünde mahkum etmezsek Tayyip gider Mayyip gelir. Bu tür sıkıntılı zamanlar geleceğe yönelik fırsatlarda barındırır.

Bizim kuşağımız Nutuk'ta ne yazıyor, Atatürk ne demiş çok bilmezdik çünkü bu özgürlük halısının ayağımızın altından alınabileceğine ihtimal vermezdik. Ama bizim jenerasyonların ve o dönemin iktidarlarının hoyratlığı ve bazı iktidarların da hırsızlığı, yolsuzluğu Türkiye'yi AKP sonucuna getirmiştir. Bu eleştiriyi yapmak zorundayız ki yarın AKP'den daha şiddetli bir sonuçla karşılaşmayalım.

Ben gençlerden çok umutluyum. Mustafa Kemal'in askeri olduklarını gösterdiler gençlerimiz. Gelecek adına umutluyuz." 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.12.2014 15:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol