'OSMANLI İSLAM'I KULLANMIŞTIR AÇIK VE NET'

Ekranlarda yeniden hortlayan Osmanlıcılık sevdasına bir tepki de İlahiyatçı İhsan Eliaçık hocamızdan geldi.

28 Eylül 2016 Çarşamba 02:50
'OSMANLI İSLAM'I KULLANMIŞTIR AÇIK VE NET'

Osmanlı idarecilerinin Hristiyanlığı kullanan Bizans gibi dini kullandığını, temel amaçlarının saltanatlarını sürdürmek olduğunu vurgulayan Eliaçık hoca, şunları söyledi: " Babadan oğula geçme saltanat sistemi Kur'an'a aykırıdır. Osmanlı sultanları önce bunun hesabını versinler. Yeryüzünde İslam'ın bayraktarlığını, sancaktarlığını yapmakmış, bunu geçsinler önce babadan oğula geçme, 600 yıl boyunca insanların tepesinde yeralıp, onlardan vergi toplayıp, saraylarda yaşamak. İki evlat katlinin hesabını versinler. Kesinlikle Kur'an'a aykırıdır. Üç cariye hayatı yaşamanın hesabını versinler. Kesinlikle Kur'an'a aykırıdır. Saraylarda harem odaları oluşturup oralarda Makedonya'dan, Macaristan'dan, Ukrayna'dan kızları doldurup, onlardan her biriyle her gece yatarak cariye hayatı yaşayanlar önce bunların hesabını versin. Bırak İslam'ın sancaktarlığını yapmayı.
Dört devşirme sistemi kesinlikle Kur'an'a aykırıdır. Kur'an der ki yanınıza aldıklarınızı anne-babalarının isimleriyle çağırın. Anne ve babalarını unutturmayın, insanları devşirmeyin, köklerini unutturmayın, anadillerini unutturmayın, kendinize benzetmeyin. Bunun hesabını versinler. 
Beş işgallerin hesabını versinler. Ne işin var senin Viyana kapılarında? Viyana'ya gitmek övünülecek birşey değil ki. Ne işin var senin Viyana'da, Bağdat'ta, Kahire'de, Basra'da? Amerika Bağdat'a geldiği zaman işgalci diyorsun peki sen gittiğin zaman ne oluyor? Yunanistan, İzmir'e, Fransızlar Antep'e, Maraş'a geldiği zaman işgalci oluyor peki sen Budapeşte'ye, Arnavutluğa gittiğin zaman ne oluyor?
Onlar talan yapıyorlar, biz ise gittiğimiz yere çil çil altın serpiyormuşuz. Güya Osmanlı ordusu gittiği yerde ağaçtan bir salkım üzüm alıyor sonra da onun yerine çil çil altın bırakıyormuş.
FETİH FALAN HİKAYE...
Biz de bunu yedik. Gidipte bunu Viyanalılara, Bulgarlara, Avusturyalılara bir sor bakalım. Ne diyorlar bir dinle bakalım. Bunlar tek yanlı söylemlerdir. Atalarla övünmek Kur'an'ın eleştirdiği birşeydir. Kur'an onlar sizi kurtarmazlar diyor. Onlar birer ümmetti geldiler, geçtiler onların kazandıkları kendilerine sizin kazandıklarınız sizedir diyor. Dolayısıyla Osmanlı'nın övünülecek bir tarafı yok. Dolayısıyla Osmanlı yönetimi İslami bir yönetim değildir. Bizantisttir. Onun yeni bir tekrarıdır ve dini de bu iş için kullanmıştır. Bizans nasıl ki Hristiyanlığı kullanmışsa Osmanlı da İslam'ı kullanmıştır kendi saltanatları için. Yeryüzüne hakim olma, egemen olma amacıyla. Gittiği yere adalet götürüyormuş. Sen kendi ülkende kal, biryeri işgal etme, kendi halkını mutlu etmeye uğraş, zengin yoksul uçurumunu giderin, sınıfı, sömürüyü kaldırın, erdemli, dürüst insanlar yetiştirin, barış ve esenlik içinde yaşayın, başka bir yere adalet falan götürmeyin. Olay budur.  Peygamber yaşamı boyunca tek bir yer işgal etmemiştir. Bütün işgaller ondan sonra başlamıştır ve bana göre onların tamamı da yanlıştır. Müslümanlar fetihcilik modasına kendilerini kaptırmıştır. Sen öyle bir sistem oluştur, öyle bir düzen kurki memleketinde insanlar seni örnek alsın ve senin yaptığını kendi ülkelerinde uygulasınlar. O zaman senin oraya gitmene falan da gerek kalmaz.
OSMANLI ÖRNEK ALINAMAZ...
Ümmetin birliği için Osmanlı modelini örnek alamayız. Osmanlı bu konuda da bize örnek olamaz. Çünkü Osmanlı'nın ümmet birliği modeli Yavuz'un ordularının İstanbul'dan çıkıp, kırk bin Alevi'yi kesip önüne geçeni doğrayıp, Medine'den kutsal emanetleri getirip sonunda da kılıcını çekerek Halife benim ulan demektir. Bunun nesini örnek alacaksınız? Zorbalık bu Halifelikle falan alakası yok ki. Bir defa Osmanlı sultanları Halife falan değildir zorbadır. Bildiğiniz zorba! Keserek, doğrayarak, katlederek zorla kutsal emanetleri İstanbul'a getirmekle Halife mi olmuş oluyorsun? Bunun hilafetle ne alakası var? Hilafet peygamberin ölümü ile bitti. Hilafet Hz. Ali'nin 17 kişi ile Peygamber'in cenazesini kılması ile zaten bitti. Ondan sonrakiler saltanattır, imparatorluktur, krallıktır. Bizans'a ve Kisra'ya özenmektir. Osmanlı sultanları halife falan değildir. Halife olarak tanınamazlar. Hepsi de zorbadır. Benim görüşüme göre zorbadır, katildir ve zanidir. Zorbadırlar çünkü zorla ayakta dururlar, zorla vergi toplarlar, işgal ederler, kendi çocuklarını, amcalarını, kızlarını, yeğenlerini boğdururlar katildirler ve evlenmeden cariyelerle yatarlar zanidirler. Bunun nesine özeneceksiniz sorarım size? Ümmeti birleştirmede model olarak da kullanılamazlar. Peygamber'in Medine Sözleşmesi'ni örnek alacağız. Köke, asla ineceğiz. Birinci maddesi Mekke'den göçenler, Medine'de yaşayan ensar, ona tabi olanlar, çoğu müslüman olmayan 18 kabile bunları sıralar, işte bunlar diğer insanlarla bu sözleşme çerçevesinde birleşmiş ayrı bir ümmettir der. Ümmet kelimesi Medine sözleşmesinin birinci satırında geçer. Ümmet din birliği demek değildir, mezhep birliği demek hiç değildir. Ümmet siyasal, sosyal, ekonomik, politik pakt demektir. Yahudiler de, Hristiyanlar da, Mecusiler de, Ateistler de olabilir ümmetin içinde. Adalet, doğruluk, dürüstlük yolunda anlaşmaları doğrultusunda ümmet birliği sağlanmış olur. Bu da ancak bugün itibariyle bir Ortadoğu Konfederalizmi ile mümkündür Avrupa Birliği gibi. Dolayısıyla Osmanlı'dan alacağımız hiçbirşey yok. Ben hiçbirşey bulamıyorum. Kimse kusura bakmasın."


 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ertuğrul 2016-09-28 16:19:33

Tamamen katılıyorum çok haklısınız sayın hacam.

Avatar
kerime 2016-09-28 16:25:38

hepsi cok dogru tumuyle katılıyorum

Avatar
OSMANLI 2016-09-28 17:42:01

Bu şarlatanı nerden buldunuz sahi götü başı bir oynuyo tarihmi bilmiyo yoksa müslümanlığımı bilmiyo yoksa ikisinide biliyoda birilerinemi hizmet ediyo bu şarlatan... koçuuum sen git elinde telefon iki şahşalı şey giyince profesör kesilen örümcek beyinli cahil dangalaklara anlat bunları... biz KURANda ne yazdığınıda atalarımızın nasıl yaşadığınıda bizzat kendilerinden öğreniyoruz ermeni yahudi yada her ne haltsan onun uşağı

Misafir Avatar
ali 2016-10-28 05:17:07 @OSMANLI

arkadan arpalanmış osmanlı adam doğru söylüyor.

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
semih 2016-10-24 18:35:37 @OSMANLI

osmanlı bey kendisine cevap yazın o düşğüncesini paylaşmış eleştiri medeni bir durumdur maden haklısınız verin cevabını

Beğenmedim! (0)
Avatar
Türk 2016-09-28 22:57:26

Eyüp el Ensari de Hz.prygamberi anlamadığı için onlarca kişiyi KILIÇTAN geçirip buralara gelmiş,seceresine bakın pekte makbul biri değildir,ornek vermek dahi bilgisizlik olur.
İhsan eli açığa şöyle katılıyorum Genç Osman,abdulmecit,abdulhamky ve 2 .Murat gibi aydin kişileri tenzih ediyorum,ve kendisinden de bu kişileri iyice araştırmasını istiyorum.
Kendisini cesaretinden dolayı tebrik ederim,şak şakcılıga alışmış kimseler için tuhaf bir durum

Avatar
AYDIN 2016-09-28 19:58:12

MÜSLÜMANLIĞI namaz oruç kurban sanıyorsan eyyup el ensarinin istanbulda ne işi var? BUnca camii ibadethaneyi,kliseyi havrayı avrupaya kim dikmiş sorarlar bu meluna

Avatar
Ogi 2016-09-28 17:30:41

Sıfatında ilahiyat var ancak; bence sizin Kuranı Kerim'in cihat ayetlerini tekrar gözden geçirmeniz gerekiyor...

Avatar
aha 2016-09-28 16:19:01

Bre zındık melun o zaman Ebu Eyüp el EnSaRi hazretleri nin ne işi var İstanbul da

Avatar
Süleyman Yılmaz 2016-09-28 20:04:00

Bu adam ne islamın ne dinden anlamıyor osmanlı dünyayı adaletle yönetti devlete başkaldıran kim olduysan cezasını verdi vergide topladı ama zorla değil bütün dinler serbestti herkes kendi inancını yaşadı ticaretini yaptı Hz Fatihin koyduğu yasaları uyguladı bİ hoca Hz. Fatih ten dahası iyi biliyormuş İslamı dinimizi Oki Peygamberimizin övgüsüne nail olmuştur bu olsa olsa ermenidir.