ORDU VE BURSA'DA T.C. GİTTİ!

Bursa Valiliği'nin başındaki T.C. harflerinin tarihi binadan indirilerek, yerine 'Valilik' tabelası asıldığı ortaya çıktı. Ordu Devlet Hastanesi'nin tabelası da değiştirilerek, 'T.C.' ibaresi kaldırıldı

17 Nisan 2013 Çarşamba 17:36
ORDU VE BURSA'DA T.C. GİTTİ!

 Bursa Hakimiyet gazetesinin internet sitesinin haberine göre, Bursa Valiliği'nin bir süreden beri Heykel Semti'ndeki tarihi binasında sadece "Valilik" yazısını kullandığı öğrenildi.

Tabelanın kaldırılışının kare kare fotoğrafları da internet sitesinde yayınlandı.
Benzeri bir olay Nisan ayı başlarında Balıkesir'de de gerçekleşmiş ve Balıkesir Valiliği'ne T.C.'siz tabela asılmıştı. Tepkiler üzerine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan,  kendisinden önce "daha şık olur" diye tabelanının değiştirildiğini söylemiş ve valilik girişindeki tabelanın yenileneceğini, T.C. ibaresinin de ekleneceğini açıklamıştı.

ORDU' DA DA 'T.C.' GİTTİ
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı tarafından kendine bağlı sağlık kurumlarının tabelalarında değişikliğe gidilmesiyle ilgili kurumlara gönderilen yazı doğrultusunda Ordu Devlet Hastanesi’nde tabelalar yeniden düzenlendi.
Ordu Devlet Hastanesi girişindeki ’T.C.’ ibareli tabela önceki gün kaldırılarak yerine Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu logosuyla ’Ordu Devlet Hastanesi’ yazılı tabela asıldı.
 
Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Döndü Demirbaş ise duruma tepki göstererek, "Sendikamızın Ordu Şubesi olarak tabelalarda ’T.C.’nin kaldırılmasından sonra çalışma yaptık. Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi ve yöneticisiyle görüştük tabelaya ’T.C.’ ibaresinin koyulmasını istedik. Bu konuda Sendika Genel Merkezimiz tarafından bu tür kurumlara gerekli yazılar yazıldı. Biz de sözlü olarak bunu kendilerine tekrarladık. Eski tabelanın yeniden koyulmasını bekliyoruz" dedi.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı’na bağlı Ordu Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm.Dr. İsfendiyar Karamustafa tabelalarla ilgili olarak, "Benim bildiğim birşey yok. Buradaki arkadaşların da bilgisi yok. Bir genelgeyle tabela indirilmiş, ’T.C.’ yazısı olanı tekrar astıracağız" dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol