'ONUNLA EVLENMEYİN, YEMEĞİNİ YEMEYİN'

Türkiye'nin uluslararası ismi Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk hoca, şirk kavramını irdeledi, " Onunla evlenmeyeceksiniz, onun yemeğini yemeyeceksiniz" dedi.

24 Ekim 2014 Cuma 13:23
'ONUNLA EVLENMEYİN, YEMEĞİNİ YEMEYİN'

 Şirkin, Müslüman kitlelere, Kur’an’ın ve Hz. Peygamber’in anlatığı gibi hiçbir zaman anlatılmadığını, konuyu, Kur’an’ın ve Hz. Muhammed’in beyanlarına uygun olarak anlatan ilk eserin kendisine ait ‘Din Maskeli Allah Düşmanlığı: Şirk’ olduğunu vurgulayan Öztürk hoca, "

Neden anlatmadılar şirki? Çünkü Kur’an’ın anlattığı şirk, Arap-Emevî saltanatının din diye dayattığı şeyin ta kendisiydi. Emevî Arabizmi Kur’an’ın tanıttığı şirkin anlatılmasına izin verseydi kendisinin gerçek kimliğini deşifre ettirmiş olacaktı. Buna izin veremezdi.

Emevîleri aynen takip eden saltanat dincileri bugün aynı yolu izliyor ve Kur’an’ın tanıttığı şir-kin örtülü kalması için her oyunu oynuyorlar. Şirkin tevhit dinine karşı bir din olduğunu söy-lemiyorlar; şirki ateizm veya dinsizlik diye tanıtarak kitleleri aldatıyorlar. Şirki Kur’an’ın ta-nıttığı şekilde tanıtırlarsa camilerde bir yığın maskeli müşrikin kol gezdiği ortaya çıkacak ve dinciliğin mas-kesi düşecek. O bakımdan durumu olabildiğince idare etmeye çalışıyorlar.

Bana sataşmalarının sebebi, benim bu durumu Kur’an’ın karşı çıkılamaz hüccetleriyle ortaya koyarak insanlığı ve Türk halkını uyandırmamdır. Ben; ‘Allah ile Aldatmak’, ‘Din maskeli Allah Düşmanlığı: Şirk’, ‘Maun Suresi Böyle Buyurdu’ ve ‘Kur’an’da Lanetlenen Soy’ adlı kıyamet koparan kitaplarımla, maskeli müşrik olan dincilerin maskelerini yırttım veya tama-men düşürdüm. Benden nefret etmelerinin sebebi budur. Şaşılacak bir şey yok.

Şirk konusunda uyanmak isteyenler, ‘Şirk’ adlı kitabımı mutlaka okuyacaklardır; başka çare yoktur. Mektuptaki sorunun özel cevabına gelince, o şudur:

Müşrikler’ denince Kur’an bir kategorik topluluk anlamaz; şirke batmış kişileri anlar. Bir müşrik, Allah’a inanabilir, namaz kılabilir, oruç tutabilir, hacca, umreye gidebilir. Ama bun-ları yapması onu müşriklikten kurtaramaz. Bakacağımız esas nokta şudur:

Bir kişi, Allah ile insan arasında yaklaştırıcılar, şefaatçılar, kurtarıcılar kabul ediyor mu! Al-lah’ın yetkilerinin bir kısmını bir biçimde birilerinin kullanmasına seyirci kalıyor mu! İnsan haklarını çiğniyor, kamu haklarını yiyor mu! Dine, ibadet hayatına ve özellikle de namaza riya bulaştırıyor mu! Buna bakacaksınız; bunlara bulaşarak müşrik durumuna düşmüş kimsey-

le evlenmeyeceksiniz, onun kestiği eti yemeyeceksiniz, onunla aynı safta namaz kılmayacak-sınız. Çünkü Kur’an’a göre, müşrikler ‘Allah düşmanıdır ve bizatihi pisliktir.’ (Tevbe suresi, 28, 114)


Bu kadar açık ve net" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.10.2014 10:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Taylan Kurtuluş Geldi 2014-10-25 14:39:23

o zaman bu ülkenin camilerinde namaz kılınmaz hocam. i̇zmir bostanlı'da oturuyorum. cuma günleri beşikçioğlu camiinin önünü görmeniz lazım. ben hayatımda bu kadar lüks arabayı bir arada hiç görmüyorum.

Avatar
D. Ali KARADUMAN 2014-10-24 21:43:01

O'nun izni olmadan şefaat etmek kimin haddine (Ayet el kürsi)
Şefaat yetkisi peygambere dahi verlmemiştir kı şıhlara şeyhlere ermişlere evliyalara verilsin. Buradaki tek şart yüce yaratanın izni olması. Yanlış isem Yaşar Nuri hocam düzeltsin lütfen.

Avatar
D. Ali KARADUMAN 2014-10-24 21:47:29

O'nun izni olmadan şefaat etmek kimin haddine (Ayet el kürsi)
Şefaat yetkisi peygambere dahi verlmemiştir kı şıhlara şeyhlere ermişlere evliyalara verilsin. Buradaki tek şart yüce yaratanın izni olması. Yanlış isem Yaşar Nuri hocam düzeltsin lütfen.

Avatar
Fikret 2014-10-24 19:43:06

hocam, siz eğer olmasa idiniz biz bunların hiç birini bilmeyecek ve bazı tarikatlarda olduğu gibi şefaatçi arayacaktık.. ama hocam onlar bize böyle anlatmadılar ki ve kendilerine uymayan sözler edildiğinde bizi nerede ise dinsiz ilan ediyorlar. i̇yi ki yaratılmışsınız hocam.

Avatar
asiye koroglu 2014-11-01 11:01:29

Bilgileriniz insana huzur veriyor. Sizi zevkle izliyoruz.

Avatar
John Frank 2014-10-28 16:31:58

eğer bir kredi için mi arıyorsunuz? yoksa bir banka ya da bir veya daha fazla nedenlerle bir mali kurum tarafından bir kredi reddetti oldu? haklısınız burada kredi çözümleri için doğru yer var! john frank kredi yatırım% 2 düşük ve uygun faiz oranı şirketler ve bireyler için kredi vermek. [email protected] e-mail bugün bize lütfen

Avatar
GIzem Izmirli 2014-11-11 05:06:24

Allah sizden razi olsun. Allah size saglik sihhat ve uzun ömürler versin ki bunca hoca kilikli yalancilardan siyrilarak bizlere doğruyu yazın, ogretin. Allah'a emanet olun.