'Onu Yapmazsa Erdoğan Sonunu Hazırlar'

Yenişafak yazarı Yusuf Kaplan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi'ni derhal çöpe atması gerektiğini aksi takdirde bunun sonu olacağını ifade etti.

03 Ağustos 2020 Pazartesi 11:22
'Onu Yapmazsa Erdoğan Sonunu Hazırlar'

İktidara yakın Yenişafak gazetesinin yazarı Yusuf Kaplan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı İstanbul Sözleşmesi konusunda uyarılarda bulundu. 

Erdoğan'ın bu sözleşmeyi derhal çöpe atması gerektiğini savunan Kaplan şunları yazdı: 

Şunu bilelim:

Bu toplumu, son iki asır o büyük yok oluş mevsiminde aile ayakta tuttu. Aileyi de güçlü, sarsılmaz akîde.

Akîde çökerse, aile çöker. Aile çökerse toplum ayakta duramaz. Toplum çökerse ülke silinir gider tarihten -Allah muhafaza! Bir yanlışlık var, bir yerde büyük bir yanlışlık yapılıyor: Aile çöküyor!

Uygulanan politikalar çok yanlış bu konuda. Müslüman, muhafazakâr bir partinin iktidarında ailenin çökmesi olacak iş değil, bunun vebali var!

Bu ülke kadına cinayeti önleyecek yasa yapmaktan âciz mi, yapmayın Allah aşkına!

Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi’ni çöpe atmalı, bizim insanı yücelten asil medeniyet değerlerimize dayalı, dünyaya da model olabilecek kadına cinayeti, şiddeti önleyecek örnek bir yasa yapılması talimatı vermeli!

Eğer İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırıp çöpe atmazsa, sonunu hazırlamış olur iktidar!"

AKP'DE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÇATLAĞI

Öte yandan AKP İstanbul Milletvekili Canan Kalsın, İstanbul Sözleşmesi’nin yüzde 100 yerli olduğunu belirterek, “Amacı şiddet uygulananı şiddetten korumak olan bir sözleşmenin toplumu bozduğunu söylemek akla ziyan bir düşüncedir” açıklamasında bulundu.

Hürriyet’ten Turan Yılmaz’a konuşan Canan Kalsın, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına ilişkin yorumlara tepki gösterdi.

Kalsın şunları söyledi:
“Amacı şiddet uygulananı şiddetten korumak olan bir sözleşmenin toplumu bozduğunu söylemek akla ziyan bir tutum ve düşüncedir. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkalım diye yüksek sesle bağıranlar, öldürülen kadınlar, çocuklar için ne yapmayı düşünüyor?

Şiddet bütün dünyayı saran ve sarsan bir hastalığa dönüşmüşken ‘aileye polis gelirse o aile artık aile olur mu?’ diyenler, kol kırılır yen içinde kalır diye mi düşünüyor? 28 Şubat döneminde sınıflarından çıkarılan, okuması engellenen, mesleğini yıllarca yapamayan gözü yaşlı kadınların sorunlarını çözen iktidara, sözleşmenin bahane edilerek saldırı kiti haline dönüştürülmesini nasıl izah edeceğiz?” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 100 TÜRK SÖZLEŞMESİ”
“İstanbul Sözleşmesi ile Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’ndan önceki kanun, fail fiili işleyene kadar önleyici ve koruyucu bir tedbir içermiyordu” diyen Kalsın, “Yararlanmak için yaralanmanız, zarar görmeniz ya da ne yazık ki ölmeniz gerekiyordu. Bu sözleşme yüzde 100 Türk bir sözleşmedir. Amacı kuvvetliye karşı kuvvetsizi korumaktır” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.08.2020 11:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol