ONLARDAN BİRİ AKP MİLLETVEKİLİ OLDU!

Güneş gazetesinin Magazin Müdürü Nurettin Soydan, Ahmet Kaya'ya saldıranların Gezi'ye katılmadığını söyledi. Soydan, protestocular arasında yer alan Osman Yağmurdereli'nin ise AKP'den milletvekili olduğunu hatırlattı.

19 Kasım 2013 Salı 18:42
ONLARDAN BİRİ AKP MİLLETVEKİLİ OLDU!

 Güneş gazetesinin Magazin Müdürü Nurettin Soydan, Magazin Gazetecileri Derneği’nin 12 Şubat 1999’daki ödül töreni gecesinde, sanatçı Ahmet Kaya’nın bazı davetlilerin saldırısına uğramasının yeniden gündeme gelmesi üzerine o geceye ait tanıklıklarını Radikal’e anlattı.

Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu da bugünkü grup toplantılarında Ahmet Kaya tartışmasını sürdürmüş; Başbakan Erdoğan, ‘Gezi’de bize saldıranlarla Ahmet Kaya’ya saldıranlar aynıydı” derken, Kılıçdaroğlu, “Ahmet Kaya yaşasaydı Gezi’ye katılırdı” demişti.

Bazı davetlilerinin Ahmet Kaya’nın üzerine çatal bıçak attığı o gece yaşananlara tanıklık eden magazin gazetecisi Nurettin Soydan, o dönem yaşananları Gezi bağlamında değerlendirmenin doğru olmadığını ve sanatçılar arasında kuşak farkı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“O gece Ahmet Kaya’ya tepki gösterenlere baktığımızda Gezi eylemlerine destek verdiklerini söyleyemeyiz. Kaya’ya tepkiler gösterenler sahneye çıkıp Onuncu Yıl Marşı, İstiklal Marşı ve 'Memleketim' şarkısını söylediler. Bu gruptan kimseyi Gezi eylemlerinde görmedik. O anın fotoğrafına baktığınızda bunu net şekilde görebilirsiniz. Hatta o grup içinde olan rahmetli Osman Yağmurdereli AK Parti ’den milletvekili oldu. Mahsun Kırmızıgül Gezi karşıtı açıklamalar yaptı. Bence Ahmet Kaya yaşasaydı Gezi’de olurdu. O gece orada olup Kaya’ya tepki göstermeyenler de vardı. Edip Akbayram, Selda Bağcan gibi…”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.11.2013 18:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol