OLAY ISIM YENİDEN ATANDI

Yayımladığı son kitabında birçok konuda dikkat çeken ifadeler kullanan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, yeniden atandı. Hem de bakın nereye?

31 Temmuz 2012 Salı 16:21
OLAY ISIM YENİDEN ATANDI

 Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan atama kararına göre Prof. Dr. Ali Şafak Yüksek Hakem Kurulu asıl üyesi olarak seçildi. Prof. Dr. Remzi Fındıklı ve Metin Yılmaz ise yedek üyeliklere getirildi.

Edinilen bilgilere göre, Bakanlar Kurulu kararı ile ataması yapılan Yüksek Hakem Kurulu üyeleri iki yıllık süre için atanıyor. Daha önce bir dönem görev yapan Prof. Fındıklı son atama kararı ile ikinci kez Yüksek Hakem Kurulu üyesi olarak görev yapacak.
'ÖZLÜ SÖZLER'İ İLE GÜNDEME GELDİ
Remzi Fındıklı ismi, Polis Akademi Başkanı olarak göreve geldikten sonra yayımladığı son kitabı ile gündeme gelmişti. Kitabında siyasetten, askerlere, kadınlara ve dinlere ait ilginç görüşler ortaya koyan Fındıklı’nın anılan kitabında “Batı, terbiye edilmemiş bir attır, 15’inde kız ya erde, ya yerde olmalıdır, fakirin aklı olsa, fakir olmazdı, erkeğin göbeklisi kadının da bebeklisi makbuldür, demokrasi vasat insanlar yönetimidir” gibi ifadeler bulunuyor.
Fındıklı, Eylül 2011’de yazdığı, “Hasılı Kelam (Sözün Özü)” adlı kitabında yer alan sözlerin bazıları şöyle:
*Avrupa gün batımı ve karanlık yer demektir.
*Avrupa, Hristiyanlık, akıl ve demokrasidir.
*Batı, terbiye edilmemiş bir attır, sadece tekmelemesini bilir.
*Et yiyenler, her zaman ot yiyenlere hükmeder.
*Dinine sahip ol ki hangi milletten olduğun belli olsun.
*Dinsiz insan, dengesiz ve densiz insandır.
*Müslümanın kocası koç, Müslüman olmayanın kocası hiç olur.
*Bal arıdan, kavga karıdan olur.
*Kadının cihadı, eşiyle güzel geçinmesidir.
*15’inde kız ya erde, ya yerde olmalıdır.
*Tarlayı taşlı yerden kızı gardaşlı yerden al.
*Fakirlik fikirsizliktir fakirin aklı olsa, fakir olmazdı.
*Karısını aldatan adam herkesi aldatır.
*Erkeğin göbeklisi kadının da bebeklisi makbuldür.
*İşin eve, avradın ere, paranın da ele yakını makbuldür.
KURUL'UN SEKİZ ÜYESİ VAR
12 Eylül darbesi sonrası üye sayısı itibari ile yeniden yapılandırılan Yüksek Hakem Kurulu’nun toplam 8 üyesi bulunuyor. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı’nın başkanlık ettiği Kurul’a işveren örgütlerinin iki, işçi örgütlerinin iki, Bakanlar Kurulu’nun atadığı bir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bir, Yükseköğretim Kurulu'nun bir temsilcisi bulunuyor. Teamüllere göre Bakanlar Kurulu’nun atadığı asil ve yedek üyelerin formasyonu Çalışma Ekonomisi alanında oluyor. Kurul, 'toplu sözleşme', 'grev', 'lokavt' gibi konular ile ilgili karar veriyor. 
ŞAFAK DA FINDIKLI DA POLİS AKADEMİSİ'NDEN
Bakanlar Kurulu’nun yaptığı son atamada asil ve yedek üyelikleri yenilenen Prof. Dr. Ali Şafak daha önce dört kez aynı göreve atandığını söyledi. Prof. Dr. Şafak, 1986 -2010 yılları arasında Ankara’da Polis Akademisinde Hukuk bilim dalında öğretim üyesi olarak görev yaptı. Geçtiğimiz haziranda Polis Akademisi Başkanlığı’na atanan Fındıklı’nın Polis Akademisi’ndeki mesaisi ise 30 yıla yakın bir süreye dayanıyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol