OGS KALKIYOR...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada OGS'nin kaldırılacağını söyledi.

06 Ocak 2016 Çarşamba 14:36
OGS KALKIYOR...

 Köprü ve otoyollarda Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte halen kullanılmakta olan Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacağı açıklandı. Ankara’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım OGS sisteminin kaldırılacağını ve ceza bilgilendirme sistemi ile ilgili de köklü değişikliklerin yapılacağını söyledi. 

BİR İYİ BİR KÖTÜ  HABER

Bakan Yıldırım, HGS mağdurlarına da bir iyi bir de kötü haber verdi. HGS için sürücülere kesilen cezaların 2014 tarihli  olduğu belirten Yıldırım, 2015 cezalarının ise henüz gönderilmediğini söyledi.

Yıldırım “Cezalar en uzak mesafe dikkate alınarak kesilmişti. Şimdi yasal düzenleme yapılıp kullanılan mesafe için ceza uygulanacak, dolayısıyla cezalar düşecek. En uzak mesafenin on katı yerine, kaçak geçilen mesafenin 10 katı ceza ödenecek” dedi.

SÜRÜCÜYE SMS ATILACAK

Artık sürpriz cezalarının olmayacağını da belirten Bakan Yıldırım, kesilen cezaların geçiş anında sürücüye SMS ile bildirileceğini açıkladı.

Yüzlerce araç sahibinin korkulu rüyası olan “yanlış plakaya HGS cezası”nın nedeninin plakaların ortasına takılan vidalar olduğu ortaya çıkmıştı.

VİDA MAĞDURLARINA İYİ HABER

Son dönemde yanlış plakalara kesilen HGS ve radar cezaları da değerlendiren Yıldırım “Bu HGS şikayetleri doğru. Vidalı tüm plakalar kayıtlarda incelenecek, cezalar gerçek suçlulara gidecek.” dedi.

HGS İTİRAFI

Ulaştırma Bakanı Yıldırım toplantı da HSG itirafında da bulundu. Yıldırım “Sekiz milyon HGS etiketi içinde bir kısmı imalattan bozuk çıkıyor. Maalesef vatandaş takıyor ama o etiket görevini yapmıyor. Bu şekilde etikete sahip olanların etiketleri yenilecek. Tepeden okuyucuların göreceği ön camdaki yer belli. Doğru noktaya yerleşme okuma da yapmıyor. Kaçak geçiş muamelesi yapılıyor. Aslında etiketlerin nasıl kullanılacağı belli ama biraz daha tanıtmaya yönelik çalışma herhalde gerekli” diye konuştu.

''TWİTTER'A VERİLEN SÜRE DOLDU''

Twitter'a kesilen 150 bin lira cezanın ödenmesi için verilen sürenin dolduğunu belirten Yıldırım, "Bundan vazgeçmeyiz, gelişmelere göre hangi adımlar atılması gerekiyorsa atacağız" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu geçen yıl Aralık ayında, Twitter'a "terör örgütü propagandası" yapılan içerikleri yasal süresi içinde kaldırmadığı için 150,000 TL ceza vermişti.

Yıldırım, Twitter gibi sosyal medya platformlarının kapatılması ya da cezalandırılması gibi bir yaklaşım içinde olmadıklarını belirterek, bu platformların yasalara uygun hareket etmesini istediklerini kaydetti.

RUSYA'NIN YAPTIĞI HAVACILIK KURALLARINA AYKIRI

Yıldırım Rusya'nın, Türkiye'den bu ülkeye giden havayollarının uçuş ekiplerine yönelik uygulamalarının havacılık kurallarına aykırı olduğunu ancak amaçlarının misilleme yaparak cevap vermek olmadığını söyledi. "Amacımız Rusya ile yaşadığımız krize misilleme yaparak cevap vermek değil" diyen Yıldırım, "Diplomatik kanallardan bunun yanlış olduğunu, Uluslararası Havacılık Örgütü normlarına uygun olmadığını derhal hatırlatacağız" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.01.2016 14:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol