ÖCALAN'I ÖNCE ASTILAR SONRA YAKTILAR!

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi’nde terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu şehit olan 13 asker için Edirne’de bakın neler yapıldı?

16 Temmuz 2011 Cumartesi 16:23
ÖCALAN'I ÖNCE ASTILAR SONRA YAKTILAR!

 Edirne'de öğle namazının ardından Eski Camii’de bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik Alperen Ocakları Edirne Şubesi üyesi bir grup, Diyarbakır’da şehit olan 13 asker için gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra camiden tekbir getirerek çıkan grup İlhan Koman Parkı'nda basın açıklaması yaptı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türk milletine başsağlığı dileyen grup adına konuşan Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alparslan Cankaloğlu, "Bu vatan, 'Yari güzel olanın uyku girmez gözüne' cümleleriyle sevilesi bir vatandır. Yari Anadolu gibi olanın başında devamlı böyle musibetler olur. Türkiye burayı vatan bilen herkesin vatanıdır. Ama buradan 'Bir çakıl taşı alıyorum gidiyorum' diyen bu memlekete pasaportla girer. Biz çakıl taşımızı bile feda etmeyiz. Artık Türk milleti gafletten uyanmalıdır. Bugün gelinen noktada, kısa vadede güvenliği sağlamak için profesyonel ordu uygulamasına geçilmesi gerekiyor" dedi.

ÖCALAN KUKLASI İDAM EDİLDİ

Açıklamanın ardından sloganlar atan Alperen Ocakları üyesi grup üzerinde terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu cansız mankeni temsili olarak önce idam etti daha sonra da üzerine benzin dökerek yaktı.

Bu sırada eylemi kenardan izleyen bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı. Eylemi izlerken çok duygulandıklarını belirten kadınlar, "Biz kaybettiğimiz evlatlarımız için ağlıyoruz. Onlar da bizim evlatlarımız, vatan evlatları. Çok üzgünüz, sizin başınıza da bir şey gelse sizler için de üzülürdük. Polisi de askeri de hepsi bizim evlatlarımız. Allah onların analarına sabır versin" diye konuştu.

Eylem yapan grup, yanan cansız mankenin su ile söndürülmesinin ardından dağıldı. Polis eylem süresince çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol