ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK 'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR'

Diyarbakır Gün TV, ‘’Öcalan’a özgürlük yürüyüşü’’ kampanyası yaptı. RTÜK, ‘’İfade özgürlüğü’’ diyerek cezaya gerek görmedi.

21 Temmuz 2013 Pazar 14:36
ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK  'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR'

 Diyabakır’da yayın yapan Gün TV, Abdullah Öcalan’ın doğum günü için Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine yürüyüş çağrısında bulundu ve ‘’Yüzbinlerce Kürt Halfeti’ye akacak’’ ifadesini kullandı. Bu yayını değerlendiren RTÜK. ‘’İfade özgürlüğü’’ diyerek cezaya gerek görmedi.

RTÜK toplantısında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün, Kürtçe olarak yapılan bu yayında, ‘’Kanunsuz eylemleri destekleyici yönde ve terör örgütünün propogandasının yapıldığına‘’ ilişkin şikayet yazısı değerlendirildi. 

Yayında ‘’ 64. doğum günü münasebetiyle sabaha kadar sürecek Öcalan’a özgürlük nöbeti başladı.  Öcalan’a özgürlük şiarıyla Amara yürüyüşü hazırlıkları yüz binlerce Kürdün Amara’ya akmasıyla sona erecek. Halfeti ilçesinde yurttaşlar, yüz binlerin karşılamasını yapacak’’ denildi.

RTÜK İzleme ve Değerlendirne Daire Başkanlığı raporunda, bu yayının, ‘’Demokratik toplumun gereği olan ifade özgürlüğü ve haber alma hakkı kapsamında olduğunu’’ belirtti. RTÜK üyeleri de, Gün TV’ye yaptırıma gerek görmedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.07.2013 14:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol