'O SLOGANLARI ATMAYIN...'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laikliğe yönelik sözlerine bir tepki de hocamız Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ten geldi.

12 Mayıs 2016 Perşembe 01:29
'O SLOGANLARI ATMAYIN...'
Hocamız, laikliği İslam'a çelişik gösterenleri namertlikle suçladı. İşte hocamızın o yazısı:


" Kurtuluş Savaşı’na biraz geç katılmanın acısını her zaman yaşamış olan ve rahmetle andığımız Fevzi Çakmak Paşa, mücadeleye katılmak için Ankara’ya geldiğinde, TBMM’nin açılışı üzerinden sadece 4 gün geçmişti. Fevzi Paşa, 27 Nisan 1920 günü TBMM’de yaptığı tarihî konuşmasında Batı emperyalizminin -ki o gün ülkemizi işgal eden emperyalizmin ta kendisidir- Türk milletine yönelttiği saldırıda İslam’ı araç olarak kullandığına, Türk ordusunu da saldırı hedefi seçtiğine dikkat çekmiştir.
Fevzi Paşa, İslam’ın Batı emperyalizmi tarafından aleyhimize nasıl kullanıldığına değinirken, bugün bile canlı bir ders niteliğini taşıyan şu cümlelere yer vermiştir: “Bir İngiliz neferinin bile burnu kanamaksızın bizi bize kırdırmak istiyorlardı. Millî mücadele aleyhindeki malum hatt-ı hümayunlar, fetvalar Müslümanları birbirine düşürmek için misli görülmemiş bir İngiliz fitnesi, acı birer vesikadır.” (TA, 2/240-241)
Fevzi Paşa, Türk ordusu hakkında duyulan emperyalist rahatsızlığa parmak basarken de işgalcilerin, Osmanlı sarayını koruyan Türk askerlerini yerlerinden uzaklaştırdıklarını, hatta padişahın selamlık resminde bile Türk askeri istemediklerini acılar içinde anlatmıştır. (Karabekir, İH. 3/1467)

HAİN ŞEYHULİSLAM
Şeyhulislam lakabı taşıyan, öte yandan Türkiye aleyhine sinsi faaliyetler yürüten İngiliz Muhipler Cemiyeti’nin üyesi Sait Molla ve Damat Ferit gibi müseccel hainlerin destekçisi olan Mustafa Sabri, Kuvayi Milliye ve komutanı Atatürk için, işgalcilerin kullandığı tabiri kullanıyor, İngiliz siyasetçisi Lord Balfur’la ağız birliği yaparak, şehit ve gazi dedelerimize ‘Kudurmuş haydutlar’ diyordu.
Mustafa Sabri, aleyhinde çalıştığı Millî Mücadele’nin zaferle sonuçlanacağını anlayınca 1920’de yurt dışına kaçtı ve orada öldü. Bugün, Atatürk ve laikliği İslam’la çelişik gösteren namertliğin hangi damarlardan beslendiğini anlamada bu gerçekleri hatırda tutmalıyız.
Gerçek şudur ki, tarihimizin en alçak hıyanetleri, dinimizi egemenliğimiz aleyhine kullanan hıyanetler olmuştur. Bu, tarihin bir hükmüdür. Ama unutmamak zorundayız ki, Millî Mücadele’nin başarıya ulaşmasında en değerli katkıyı verenler de din temsilcileridir. Bu da tarihin bir hükmüdür. Ankara Müftüsü Rifat Börekçi, Amasya Müftüsü Hacı Tevfik Efendi, Amasya Vaizi Kâmil Efendi, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Âkif bu büyük ruhlu din önderlerimizin bazılarıdır.
Bu ayrım bizi bir vicdanî mecburiyetle karşı karşıya getirmektedir ki o da şudur:
Biz, dindar kitle ile dinci fitneyi birbirinden ayırmak borcundayız.
Mitinglerimizde imamlara sataşan sloganlar atmakla hiçbir şey halledemeyiz. Hangi imama sataşılıyor, belli değildir. Rıfat Börekçi de bundan rahatsız olabilir, Amasya Müftüsü Kâmil Efendi de. Ama, Şeyhülislam hain Mustafa Sabri de rahatsız olabilir. O bakımdan, bizim, bu sloganları kullanırken bunların nereyi taciz edeceğini ve millette yaratacağı huzursuzluğu dikkate almamız lazım."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.05.2016 01:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
levent. küçük 2016-05-12 23:09:34

Hocam ne diyebilirizki, hangi söyleminiz yalış çıktı, 1994 ten buyana
sizi dinliyorum, okuyorum. YÜCE YARATAN, CENABI RABBİMİZ gerçekten size uzun ömür versin.
Bu coğrafyanın, İslâm aleminin sizin
gibi ruhlara,beyinlere ihtiyacı şiddetle
ihtiyacı devam ediyor. Reçeteyi yine siz söylemiştiniz reçete "iki MUSTAFA'da" gizli; Saygılar, afiyet ve esenlikler dilerim.

Avatar
Ali Rıza Özdemir 2016-05-13 06:16:42

iyi varsın hocam.Allah sana sağlıklı ömürler versin.

Avatar
metin 2016-05-13 13:41:42

Ben inanmıyorum ki yaşar nuri öztürk yasadikca cok insan onun düşüncesiyle yetişecektir benim nazarimda hallac i mansur gibidir hakki kendinde görmüş insanlardan biridir yasar hocam saygilarimla

Avatar
metin 2016-05-13 13:42:15

Ben inanmıyorum ki yaşar nuri öztürk yasadikca cok insan onun düşüncesiyle yetişecektir benim nazarimda hallac i mansur gibidir hakki kendinde görmüş insanlardan biridir yasar hocam saygilarimla

Avatar
Suer sevüktekin 2016-05-13 18:52:58

Sevgi ve sayğılarımı sunar sağlıklı yaşam ,uzun ömürler diliyorum .Türkiye ;mim yüz akı dahi öğretmenim sağ ol Varol.

Avatar
Hayriye Güney 2016-05-13 19:31:26

Sen büyüksün YaşarNuri Allah uzun Ömür Versin

Avatar
Erol ağağil 2016-05-22 14:14:33

Seninle gururlu ve. Onurluyum