'O MİT ÇÖKTÜ...'

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Fethullah Gülen’in 15 Temmuz’un Atatürkçü askerlerin darbesi olduğu sözlerine, “Türk ordusu darbecidir, Atatürkçüdür’ şeklinde bir mitleri vardı, Fethullahçı dinci darbe girişimi ile bu mitleri çöktü” diyerek yanıt verdi.

20 Temmuz 2017 Perşembe 12:57

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Ahmet Yavuz, Fethullah Gülen’in 15 Temmuz’u Atatürkçü subaylara yıkmaya çalışan sözlerine yanıt verdi. RS FM'de Zafer Arapkirli ile Seyr-ü Sabah programına konuk olan Ahmet Yavuz, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile TSK’nın Atatürkçü darbeci olduğu yönündeki mitin çöktüğünü söyledi.

Ahmet Yavuz’un programda yaptığı değerlendirmeler özetle şöyle:

"Son zamanlarda birkaç defa Başbakan Binali Yıldırım da, ‘Balyoz da ergenekon da vardı ama FETÖ şişirdi bunu' gibi böyle bir algı operasyonuna ihtiyaç duyuyor. İnsanlar sıkıştıkça böyle yan yollara sapıyorlar.

‘ATATÜRKÇÜLERİN KARŞI KOYMASI OLMASAYDI BU DARBE ÇOK DAHA ZOR ENGELLENİRDİ'
Bir defa bu çevreler bir darbe karşıtlığı üzerinden kendilerine demokratlık atfederek hayatı organize etmeye çalışıyorlar. Şimdi bu Fethullahçı dinci darbe ortaya çıkınca bu mitleri çöktü. ‘Türk ordusu darbecidir, Atatürkçüdür, darbeyi de onlar yapar' şeklinde bir mit vardı. 15 Temmuz ile birlikte bu çöktü. Bu yalanlarını sürdürmeleri lazım. O nedenle bu darbeye ‘Atatürkçüler de karıştı' şeklinde bir yalan pompaladılar. Bu yalan çok açık bir yalan ve bunun ayakta kalması mümkün değil. Çünkü eğer Atatürkçülerin karşı koyması olmasaydı bu darbe çok daha zor engellenirdi. Bunun arkasında bu var."

‘KENAN EVREN EĞER ATATÜRK'Ü BİR GRAM ANLAMIŞ OLSAYDI…'
"Bazı komutanların kendilerini Atatürkçü olarak nitelendirmeleri onların Atatürkçü olduğu anlamına da gelmiyor" diyen Yavuz şöyle devam etti: "12 Eylül'ü diyelim ki Kenan Evren yaptı. Evet, Evren Atatürk'ü seviyor olabilir. Ama hiç anladığını zannetmiyorum. Eğer bir gram anlamış olsaydı bu ülkenin üniversiteyi kazanmış evlatları büyük şehirlerde ışık evlerine gitmek zorunda kalmazlardı.

Kim buna hizmet ettiyse gerçek anlamda özgür birey, örgütlü toplum ve bağımsız ülkeyi ihtiva eden Atatürkçü düşünce sisteminin temelini ortaya koyan kavramlardan uzaktır."

Ahmet Yavuz, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili süren davalarda askerlerin verdiği ifadeleri de değerlendirdi: 
"Okuduğum zaman iki şey dikkat çekiyor. Birincisi bunların örgüt olduğu. Fethullah Gülen ile bir bağlarının olmadığını ifade ediyorlar. İkincisi de darbeye kalkışmadıklarını söylüyorlar. Bir iki kişi çıktı aralarında ‘Ben darbeciyim' dedi. Onlar bile Fethullah Gülen'e toz kondurmadılar.

‘KENDİ OMUZLARI ÜZERİNDE GÜLEN'İN KAFASINI TAŞIYAN BİR TUĞGENERAL VAR'
Bir tuğgeneral ‘Bu dünyam gitti zaten benim, öbür dünyamı da kaybetmek istemiyorum. Bunun için Fethullah Gülen'e laf etmek istemiyorum' demiş. Şimdi ifade olarak bunu veren insan var. Bu bir mürit artık. Kendi omuzları üzerinde Gülen'in kafasını taşıyor. Bu açık ve net bir şey. Çok sağlıklı bir eğitimden geçmiş olmasına rağmen çok erken yaşlarda devşirildikleri için bu duruma gelmişler."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.07.2017 13:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol