O KIZ TÜRKİYE'DE

İsrail askerlerine kafa tutuğu görüntülerle dünyanın beğenisini kazanan 13 yaşındaki Filistinli kız Ahed Tamimi, İstanbul'a geldi. Minik kızı bakın hangi belediye davet etti?

24 Aralık 2012 Pazartesi 16:10
O KIZ TÜRKİYE'DE

 İsrail askerlerine kafa tutan ve bu görüntülerle internette en çok tıklanan videolar arasına giren 13 yaşında Filistinli kız Ahed Tamimi, Başakşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak annesi Neriman Tamimi ile birlikte Türkiye'ye geldi. Ürdün Kraliyet Havayolları'na ait bir uçakla saat 14.00'te Amman üzerinden İstanbul'a gelen Tamimi'yi Atatürk Havalimanı'nda öğrencilen çiçekler ve Filistin bayrakları ile karşıladı.

Zafer işareti yaparak gazetecilere poz veren Ahed'i karşılamaya gelen öğrencilerin üzerindeki tişörtte İsrailli askere tepki göstermesinin fotoğrafları yer alırken, Filistinli kız utangaç tavırlarıyla dikkat çekti. İsrailli askerlerden korkmadığını belirten Ahed, "Türkiye'de olduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum. Erdoğan'ın vatanında olduğum için çok mutluyum.İsrail askerlerinden hiç korkmadım. Onların Filistinlilerin korkusuzluğunu gösterdim" dedi.
Bir gazetecinin "O anı tekrar yaşasan İsrail askerine vurur muydun" sorusuna Ahed, "Kesinlikle öldürürdüm. Filistinliler'in yaşaması için çalışırdım " diye yanıt verdi.
Belediye tarafından verilecek "Hanzala Cesaret Ödülü"nü alacak olan ve "Daralan Vakitler Ülkesi Filistin" paneline katılacak Ahed Tamimi utangaç tavırlarıyla dikkat çekti. Tamimi, çarşamba günü yapılacak olan Filistin'in tarihi sürecinin konuşulacağı panelde ülkesinde yaşanan acı dolu olayları çocuk gözüyle anlatacak. Babası cezaevinde olan Ahed Tamimi'nin son olarak abisi de gözaltına alınınca korkusuzca İsrail askerlerinin karşısına çıkıp özgürlük istemesi tüm dünyada kendinden söz ettirmişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol