O KİTAP SİZİ ÇARPSIN!

Eyüp Sultan Camiinin önünde "hayır niyetiyle" yapılan Kuran-ı Kerim dağıtımı farklı tepkilere neden oldu.

14 Kasım 2014 Cuma 18:15
O KİTAP SİZİ ÇARPSIN!

 Dağıtıma gösterilen ilgi zaman zaman izdiham düzeyine çıkarken, bazı kişilerin de buna tepki gösterdikleri görüldü.. Bazı kişiler dağıtımı organize eden Murat Uygur'a "Burada şov yapıyorsun" ve "kendi adınıza dağıtın, yalakalık yapmayın" diye seslendiği görüldü.

Suriye'deki savaştan kaçışı konu alan "Kaçış" filminin yönetmeni Murat Uygur, kuran-ı kerim dağıtımını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hayır niyetiyle yaptığını söyledi.

BİN ADET BASILDI

Sinema yönetmeni Murat Uygur'un bastırdığı bin adet Kuran-ı Kerim bugün cuma namazı sonrası İstanbul'daki çeşitli camilerde dağıtıldı. Bu adreslerden biri de Eyüp Sultan Camii'ydi. Uygur, bazı arkadaşlarıyla birlikte Eyüp Sultan Camii'ne gelerek, buradaki dağıtıma katıldı.

"CUMHURBAŞKANIMIZA DUA EDİN"

Murat Uygur, Kuran-ı Kerimi "Cumhurbaşkanımıza dua edin" diyerek dağıttı. Dağıtıma gösterilen ilgi zaman zaman izdiham düzeyine çıktı, bu sırada aksaklıklar da gözlendi. Kuran-ı Kerimi bir an önce almak için gösterilen acelecilik, tepkiye yol açan görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

UYGUR VE ARKADAŞLARINA TEPKİ: BURADA ŞOV YAPIYORSUN

Uygur ve arkadaşları, tepki gösteren kişilerin "Burada şov yapıyorsun" ve "kendi adınıza dağıtın, yalakalık yapmayın" şeklindeki kızgınlık sözlerine muhatap oldu.

TEPKİLER ÜZERİNE DAĞITIMA ARA VERDİ. AÇIKLAMA YAPTI

Murat Uygur, tepkiler üzerine kısa bir süreliğine dağıtımı durdurdu. Uygur yaptığı açıklama ile amaçlarının şov yapmak olmadığını belirterek, "Oyuncu arkadaşlarımızla birlikte amacımız vatanı ve milleti için sağlığını hiçe sayan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için Kuran-ı Kerim dağıtmak istedik. Böylelikle insanlar hem okusun hem de sayın Cumhurbaşkanımıza dua etmesini sağlamaktır" dedi. Uygur, tepkiler için " Biz sıraya giren vatandaşlarımıza vermek istedik. Bin adet bastırdık, ancak okumayı bilenler de aldı bilmeyenler de... Biz şov yapmak isteseydik Boğaz köprüsünde yapardık. Buraya bir-iki kamera geldiyse oraya 100 kamera gelirdi" ifadelerini kullandı. Öte yandan yaklaşık 30 dakikalık bir aranın ardından ortalığın sakinleşmesiyle birlikte dağıtım işlemi kaldığı yerden devam etti.
Enver ALAS/ İstanbul



yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.11.2014 18:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol