O İMAM BAŞKA CAMİYE...

Gezi Parkı eylemleri sırasında Bezm-i Âlem Valide Sultan Camii’nde yaşananlarla ilgili iddiaları soruşturan Diyanet müfettişlerinin raporu Başbakanlık’a sunuldu. İşte dikkat çeken ayrıntılar..

05 Temmuz 2013 Cuma 12:21
O İMAM BAŞKA CAMİYE...

  İşte Diyanet raporundan dikkat çeken ayrıntılar.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Müezzin Fuat Yıldırım’ın Miraç Kandili gecesinde göstericilere konuşma yaptığı ve birlik beraberliğe çağırdığı vurgulandı. Yıldırım hakkında disiplin yönünden bir işlem yapılmayacağı ancak İmam Halil Necipoğlu’nun görev mahallini terk etmesinin sorumluluk duygusuyla bağdaşmaması ve geçmişte de zaman zaman devamsızlık yapması nedeniyle başka bir camiye nakledilmesine karar verildiği açıklandı.

Düzenleme talebi diyanet müfettişlerinin raporunda müftülükler ve cami personelinin toplumsal olaylara müdahale bilgi ve birikiminin bulunmadığı, bu hususta başkanlıkça bir düzenleme yapılmasının yerinde olacağı belirtildi.

Müezzin: Camiye molotof atılabileceği anonsu yaptım
Dolmabahçe Bezm-i Âlem Camii Müezzini Fuat Yıldırım polise verdiği ifadede “Olayın ciddiyetini, vehametini anlayarak camide doğalgaz olduğu için yangın çıkarabileceklerini ve provoke edilip camiye molotof atılabileceğini anons ettim” dedi. Anonsun ardından kendisine gruptan tepkiler olduğunu aktaran Yıldırım şöyle devam etti: “Olayın ciddiyetini, içeride bulunan grubun yangın çıkarabileceğini, provoke edilebileceklerini, camiyi yakabileceklerini ve birçok insanın ölümüne sebep olabileceklerini Çevik Kuvvet’e anlattım. Polis müdürü içeride bulunan gruba müdahale etmeyeceklerini, içeride bulunan şahısların slogan atmadan polise taş atmadan oradan uzaklaşmalarına izin vereceklerini söyledi.” 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.07.2013 12:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol