O İlahiyatçıdan Olay Sözler

İlahiyatçı-Yazar Cemil Kılıç, özellikle muhafazakar çevrelerin büyük tepkisini çekecek çarpıcı açıklamaları ile gündemde. Kılıç hoca, " Tarih Türkiye'deki İslamcılar kadar hırsız ve düzenbaz kadarını hiç görmedi" dedi.

15 Aralık 2018 Cumartesi 23:39

Sosyal medyayı aktif şekilde kullanan İlahiyatçı Kılıç, son dönemde yaşananları yine kişisel hesabından yaptığı birbirinden çarpıcı açıklamalarla değerlendirdi. " Bir ilahiyatçı olarak yazıyorum ki tarih Türkiye'deki İslamcılar kadar hırsız, düzenbaz, yalancı ve cahil bir topluluk görmüş değildir. İslamcılar Hz. Muhammed öncesi cahiliye devrinin temsilcileri gibiler. İslamcı sapkınlığa karşı çare devrimci Muhammedî Müslümanlıktır!" diyen Kılıç, " İslamcı zenginler asgari ücretin yükselmesini istemezler. Zira onların kafalarındaki çarpık dini anlayışa göre zekat ibadetini yapabilmeleri için birilerinin yoksul kalması ve sadakaya muhtaç olması gerekiyor. Aksi halde zekat ibadetlerini yapamadıkları için huzursuz olurlar. Din dersini iki katına çıkardılar. Ek seçmeli din dersi koydular. Dini yayın yapan onlarca tv ve radyo kurdular. Gösterişli camiler yapıyorlar. İmam hatip okullarını yaygınlaştırdılar. Diyanete bütçe üstüne bütçe verdiler. Ama deist yönelişi durduramıyorlar! Zavallılar! Türkiye'nin en büyük sorunu akla zincir vurmaya çalışan dincilik sorunudur. Başka hiçbir şey dincilik kadar tehlikeli değildir. Zira aklî düşünme yetisini yitiren bir toplum hiçbir sorununu çözemez. Aklı ve bilimi değil de kof inançları, hurafeleri, tarikat şeyhlerinin din adı altında anlattığı zırvaları kılavuz kabul ederseniz, ülke, kazalardan, cinayetlerden, krizlerden kurtulamaz.Bakın; hurafe dininin egemen olduğu her ülke dünyada cehennemi yaşıyor. 
Din, devlet yaşamından tümüyle çekilmeli, yalnızca özel yaşamın konusu olmalıdır. Aksi halde devlet ve devlet ricali adı konulmamış bir ilah haline gelir ve insanlar yükselebilmek, varsıllaşabilmek için bütün ibadetlerini devlet ricaline / amirlerine gösterme gereği duyarlar. Bu ülkede adalet, demokrasi, özgürlük yok, insana, inanca, düşünceye saygı yok. Çünkü bu ülkede abdestli kapitalizm var. Çünkü bu ülkede putperest dinciler; başta müminler olmak üzere herkese zulmediyor. Zulme karşı lailahe illallah diyoruz!" ifadelerini kullandı"

Kendisine yönelik eleştirilere de cevap veren Kılıç, " Ben ilmini ve dinî bilgisini siyasi iktidara ve güç odaklarına satan bir kısım zamane ilahiyatçılarından değilim. Yazdıklarımı halkın yararı ve Allah rızası için yazıyorum. Gerçeğe ihanet edene yazıklar olsun!" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.12.2018 00:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol