O HUTBE KALDIRILDI!

İstanbul Müftülüğü, kentteki tüm camilerde okutulmak üzere hazırladığı Cuma Hutbesi’ni, basın ve kamuoyunun eleştirilmesi üzerine sitesinden kaldırdı.

26 Aralık 2014 Cuma 17:12
O HUTBE KALDIRILDI!

 Hutbede iş cinayetlerini önlemek için alınacak tedbirlerde ölçülü olunması gerektiği savunulmuştu. Müftülük bu hutbeyi daha sonra internet sitesinden kaldırarak, yeni bir hutbe yayımladı.

KALDIRILAN HUTBENİN İÇERİĞİ NEYDİ
Siteden kaldırılan hutbede, “Bu husustaki aşırılık Yüce Allah’a güveni sarsan bir davranış haline dönüşür” ifadelerine yer verilmişti. Müftülüğün internet sitesinde yer alan, ‘Hayat, tedbir ve takdir’ başlıklı hutbede, iş kazalarında insan unsurunun etkin olduğu, tedbirsizliğin acı sonuçlarının yürekleri yaktığı belirtilirken, “Tedbirler alınarak yapılan işlerde sorunların ortadan kalkacağı veya en aza ineceği kuşkusuzdur” denilmişti.
Hemen ardından ise ‘bela ve musibet’ olarak tanımlanan iş cinayetlerinin temelinde sorumsuz davranışlar ve yanlış kader anlayışı olduğu ifade edilse de tedbirde aşırılığın ‘Allah’a güveni sarsan bir davranış’ haline dönüşeceği gerekçesiyle ölçülü olunması istenmişti.
MÜFTÜLÜK’TEN GERİ ADIM: HUTBEYİ KALDIRDILAR
Müftülüğün internet sitesi üzerinden yayınlanan hutbe, medyada haber olması üzerine büyük yankı uyandırdı.
Müftülüğün basından ve kamuoyundan gelen tepkilerin ardından, hutbenin yer aldığı PDF dosyasını internet sitesinden kaldırdığı görüldü. ( http://www.istanbulmuftulugu.gov.tr/hutbeler/2014/aralik/26.12.2014-hayat-tedbir-ve-takdir.pdf)
Müftülük “Paha biçimlemez sermaye: Ömür” başlıklı yeni bir hutbe yayınladı. ( http://www.istanbulmuftulugu.gov.tr/hutbeler/2014/aralik/26.12.2014-paha-bicilmez-sermaye-omur.pdf)
aktif.haber.com

hutbe_1_

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.12.2014 17:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol