O Harcamalar Sayıştay Denetiminde Çıktı!

Cumhurbaşkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac ve umre seyahatleri için yaptığı tüm harcamaları Sayıştay denetiminden çıkardı.

25 Ekim 2018 Perşembe 10:57

Bu hesaplar artık zaten Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Diyanet’in müfettişleri ve Cumhurbaşkanı’nın görevlendireceği denetim elemanları tarafından denetlenecek. Dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararında; Diyanet’in yürüttüğü hac ve umre işlemlerinin denetiminde önemli bir değişikliği yaptı.

Değişiklikle; “ hac ve umreye götüreceği vatandaşlarla” yaptığı sözleşmelere uymayan, sözleşmede taahhüt ettiği hizmeti vermeyen veya eksik veren acentaya artık mali yaptırım uygulanabilecek. Hac mevsiminde çeşitli alanlarda çalıştırılmak üzere Türkiye’den Suudi Arabistan’a işçiler götürülmesi sistemine de esneklik getirildi. Yeni düzenleme ile artık bu işçiler, istenilmesi halinde Suudi Arabistan’dan da temin edilebilecek.

‘HARAM PARAYLA HACCA GİDİLİR’

Diyanetin verdiği son fetva şok etkisi yaratmıştı. Bir vatandaş tarafından ‘Haram yolla elde edilen parayla hacca gidilebilir mi’ sorusuna Diyanetten ‘Gidilebilir’ yanıtı gelince herkes şok olmuştu. Verilen cevapta, “İslam dini kişilerin meşru işlerle uğraşmalarını ve geçimlerini helal yollardan elde etmelerini ister” ifadeleri kullanılırken devamında ise haram yolla elde edilen para ile hacca gitmemin geçerli olduğu söylenmiş, yapılan açıklamada, bu haram paranın daha sonra yoksullara ve hayır kurumlarına verilmesi gerektiğinin ve tövbe edilmesi gerektiğinin de altı çizilmişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol