O DEFTERE NE YAZDI?

CUMHURİYET'İN 91'inci yılı etkinlikleri kapsamında Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi.

29 Ekim 2014 Çarşamba 13:04
O DEFTERE NE YAZDI?

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ilk olarak Anıtkabir'de saat 08.45'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Deylet Bahçeli, Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan yardımcıları, bakanlar, üst düzey askerler, yargı mensuplarının Aslanlı yoldan yürüyüşle başladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise ön sırada yürümek yerine, arkalarda partililerle birlikte Aslanlı yoldan yürüyerek mozolenin bulunduğu yere geldi. Burada da Davutoğlu arka sıralarda durmayı tercih ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Başkanlığınızdaki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilan ettiği, milletimizin en büyük eseri, aynı zamanda gurur ve iftihar kaynağımız olan cumhuriyetimiz bugün 91. yılına ulaştı. 91 yıllık azimli ve kararlı mücadelenin neticesinde bugün Türkiye Cumhuriyeti ekonomisiyle, demokratik standartlarıyla barışa, insan hak ve özgürlüklerine atfettiği değerlerle bölgesinin ve dünyanın saygın bir devleti konumuna yükselmiş, dünyada örnek alınan ve takdirle izlenen ülkeler arasında yerini almıştır. Cumhuriyetimizin ilk Cumhurbaşkanlığı vazifesini ifa ederken milli iradenin tam anlamıyla tecellisi yönünde hassasiyetinizi her fırsatta ifade etmiş, demokrasiye geçiş yönünde girişimlerde bulunmuştunuz. Büyük bir iftiharla belirtmeliyim ki 91. yılında Türkiye Cumhuriyeti çok partili hayatı içselleştirmiş, milli iradeyi yüceltmiş, demokrasinin standartlarını ileri seviyelere taşımış, istisnasız herkesin cumhuriyeti olma yolunda tarihi adımlar atmıştır. Cumhurbaşkanının halkın doğrudan oylarıyla seçilmesi de bu sürecin tamamlayıcı adımlarından biri olmuştur.91. kuruluş yıl dönümünde halkın doğrudan oylarıyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak aziz hatıranızı yad ediyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı hayırlı olsun diyorum. Ruhunuz şad olsun."

Resmi törenin ardından Anıtkabir, vatandaşların ziyaretine açıldı. Çok sayıda vatandaş Anıtkabir'i ziyaret etti.
Haber: Fırat KESKİNKILIÇ - Muhammet BAYRAM / ANKARA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.10.2014 13:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol