O BASINDA BİR MARKA; YENİ ASIR...

Türk basınının öncü kuruluşu Yeni Asır, 120. yılını kutluyor. Sadece bölgenin değil Türkiye ve dünyanın da hafızası konumunda olan Yeni Asır'a YUZDEYUZHABER ailesi olarak biz de daha nice yıllar diliyoruz.

26 Ağustos 2014 Salı 14:02
O BASINDA BİR MARKA; YENİ ASIR...

120. yıldönümü dolayısıyla bugünkü köşesine bu konuya ayıran Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, öncü ve yenilikçi olma özelliklerini devam ettireceklerini söyledi.


İşte Bursalı'nın o yazısı:

"Tam 120 yaşındayız biz bugün. 120 yıldır kesintisiz hergün yayın yapmak ne demek biliyor musunuz? Rakamlarla ifade etmek istersem; 43 bin 800 (kırk üç bin sekiz yüz) gündür sizlerle birlikte olmak demek. Türkiye'nin yaşayan en eski gazetesi olmak kadar, 3 asra tanıklık etmek ve tanıklıkla kalmayıp bu tarihin yazılmasındaki etkisini, doğrudan ve dolaylı katkısını da not etmek demek aynı zamanda.

Dile kolay 120 yıl...
Tabii ki İzmirlinin ve Egelinin desteği ve teveccühüyle oldu bu birliktelik. 
İnsan ömrünü aşan koskoca bir tarihten söz ediyoruz. Osmanlı'nın Doğu Akdeniz'deki bir kıyı şehrinden, Selanik'ten ses vermeye başlayan gazetemiz, o zamanki adıyla Asır, ana vatanına ayak bastığı 1924 yılından bu yana İzmir ve Ege'nin sesi, soluğu ve gücü olmaya devam ediyor. 
Öncü ve yenilikçi olma özelliğini, bu topraklardan çıkmış hiçbir gazeteye kaptırmadı Yeni Asır. Gazetecilik dilinden, baskı tekniklerine kadar her konuda öncü ve lider oldu. Bugün, Türk basınının güçlü kalemleri ve yöneticilerinin önemli bir kısmı Yeni Asır okulu mezunudur. 

Yeni Türkiye ve Yeni Asır
2. Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte 22 Temmuz 1908'de ismine "Yeni" ibaresini alan ve Osmanlı'nın bitimi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanına giden dönemi hem desteklediğini hem de bizzat rol aldığını açıkça göstermek amacıyla 'Yeni' dönemi işaret etmek adına bu kadar güçlü bir vurgu yapmaktan çekinmemiştir şu an elinizde tuttuğunuz, okuduğunuz gazeteniz. Yani; bu ülke için, bu millet için iyi şeyler yapan, yapmak isteyen kişi, kurum ve siyasetçilerin hep yanında olmuş, tarafını açıkça belli etmekten çekinmemiştir tarih boyunca Yeni Asır. 1895'lerde, 1908'lerde, 1930'larda, 1950'lerde, 1980'lerde ne ise 2014 Türkiyesi'nde de aynı çizgisindedir Yeni Asır.
Bugün de Türkiye'nin 2002'den bu yana yaşadığı süreçteki tarafını açıkça ilan etmekten çekinmiyor. Hele ki 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin halk oyuyla yapılmasını bir başka önemli milad olarak gördük ve bu noktada da tavrımızı açıkça ilan ettik. Yüzde 52'lik halk oyu da Yeni Türkiye'nin ne ölçüde desteklendiğinin bir ifadesidir.
Bugün; biz de bu dönemin yani "Yeni Türkiye'nin" tarafıyız yine. Tam bağımsız, halkın üstünlüğüne dayanan bir Türkiye hayalimiz var bizim. Ekonomik anlamda sadece bölgesinde değil, dünyada süper güç olma hayalimiz var bizim. Cumhuriyet'in 100. yılında 2023'te dünyanın en büyük 10 devletinden biri olma hayalimiz var bizim. İnsanların huzur ve refah içinde, güven içinde yaşadığı bir Türkiye hayalimiz var bizim. 
Özetle; eski Türkiye'nin kurgulanmış ve küçük azınlıkları mutlu eden ama büyük çoğunluğun mutsuzluğuna, ezilmesine dayanan düzeni reddediyoruz. 
Yeni Asır ismiyle, demokratlık özdeşleşmiştir. Halkın manevi değerleri ile devletin nitelikleri arasında herhangi bir çelişki görmüyoruz. Her ikisini de korunması ve sadakatle bağlı kalınması gereken değerler olarak görüyoruz. 
Kurucularında var olan irfan, 120 yıldır bu gazeteyi hiç terk etmedi. Bugün de ölümsüz ruh gibi her sayfasında yaşamaya devam ediyor. Böylesine özel bir gazeteyi yöneten bir Cumhuriyet kadını olarak, kurucumuz Abdurrahman Arif Bilgin'den Dinç Bilgin'e, Yeni Asır'a sadece meslek yaşamlarını değil, ömürlerini vermiş tüm basın emekçisi büyüklerimi şükranla yad ediyorum. Sahiplerinden emekçilerine kadar bugün hayatta olmayan tüm Yeni Asır'cıları rahmetle anıyorum. Bizi bu yolda en başından beri sonsuz ilgisi ve varlığıyla destekleyen Medya Grup Başkanımız ve Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Sayın Serhat Albayrak'a, bütün Yeni Asır ailesi olarak ayrıca teşekkür etmek isterim. Arşivinden insan kaynaklarına, idaresinden reklamına, yazı işlerinden haber merkezlerine, aboneden dağıtıma, matbaasına kadar bütün yol arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yeni Asır'a ve Yeni Asır'ın gücüne inanarak bizleri tercih eden reklam verenlerimize, bu buluşmaya aracılık eden yol arkadaşlarımız reklam ajansları dostlarımıza da teşekkür ediyorum.
En büyük teşekkür de elbette siz çok değerli okurlarımıza. 
Birlikte daha nice 120 yıllara..."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.08.2014 14:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol