'NAMAZLARINIZI EVLERİNİZDE KILIN'

'Aksi halde, kılınan namazlar...'

18 Ağustos 2015 Salı 23:40
'NAMAZLARINIZI EVLERİNİZDE KILIN'

 Firavun saltanatlarına özgürlükçü karşı çıkışın icaplarından ve göstergelerinden biri de firavun yönetiminin denetim ve kotarımındaki mabetlerde ibadet edilmemesidir. Çünkü Firavunî toplumun mabedinde ibadetin iki şekli söz konusu olabilir:



1. Allah’ın iradesine uygun ibadet: Bu ibadeti yapmaya kalkarsanız canınızı alırlar, en azından canınızı yakarlar.
2. Firavun’un iradesine uygun ibadet: Bu ibadeti yaparsanız Allah’a isyan etmiş olursunuz.
Yani Firavun yönetiminin kotardığı Maun mabedinde ibadet etmeniz durumunda ya Firavun’a düşman hale gelerek belaya uğrarsınız yahut da Allah’a düşman hale gelerek mahvolursunuz. Kur’an, bu muhteşem nükteye, kendine has üslup ihtişamıyla şöyle değinmektedir:
“Hiç kuşkusuz, mescitler/secdeler Allah içindir. O halde, Allah ile birlikte bir başkasına yakarmayın / Allah’ın yanında bir başkası için çağrıda bulunmayın. Allah’ın kulu kalkmış ona yakarır, onun için çağrıda bulunurken/Allah’ın kulu kalkıp ona dua ettiği, onun adına çağrıda bulunduğu için, onun üzerine keçeleşir gibi üşüşüyorlardı.” (Cin, 18-19)
Firavun mabedinden uzak kalarak ruhu selamete çıkarmanın yolu gösterilmiştir: Herkesin kendi evini, barınağını mescit ve kıble edinmesi. Beyyine şöyledir:
“Evlerinizi kıble yapın/karşılıklı yapın ve namazı/duayı orada yerine getirin! İnananlara müjde ver.” (Yunus, 87)
Kur’an, burada evlerin mescit edinilmesini, özgün tabiriyle ‘evlerin kıble edinilmesini’ istemektedir. Bu, ilk bakışta, Firavun yönetiminin müminlerin ibadetlerine musallat olmaları yüzünden ibadetlerin evlerde gizlice yapılması şeklinde değerlendirilir. Oysa ki durum hiç de öyle değildir.

KUR’AN’IN İBADETLERİ DİNCİLİĞİN KOTARDIĞI MABETLERDE YAPILAMAZ!
‘Evleri kıble edinin’ mesajının amacı çok başkadır. Bu beyyine, Firavun saltanatının kotarımındaki mabetlere devam ederek, oralarda görünerek firavun despotizmine dolaylı biçimde destek vermekten uzaklaştırma amacına yöneliktir. Emevî despotizmi sırasında, sahabe bunu bizzat uygulamış, Emevîlerin kotarımındaki camilere gitmemiş, namazlarını evlerinde kılmışlardır. Onlar, elbette ki şurada bahis konusu yaptığımız ayeti biliyorlardı.
O halde, gerçek bir Kur’an mümini, her biri birer ‘zarar mescidi’ne dönüşmüş, şirk ve bid’at unsurlarıyla kirlenmiş bugünkü camilere abone olarak veya oralara devam ederek Allah’ı memnun edemez, sadece dinci çıkar hesaplarına destek ve dinciliğe güç vermiş olur. Bu durumda bu camilerde kıldığı namazlar, dinci aldatma ve talana verdiği desteğin yarattığı ağır suç faturasının bedeline ödemeye yetmez.
Tek çare, Kur’an’ın önerisine uyarak ibadetleri, namazları evlerde yerine getirmek, böylece Maun suresinin tanıttığı dinci dinsizliğe destek vermiş olma konumundan uzak kalmaktır. Aksi halde, kılınan namazlar, Maun suresinin lanetlediği ‘talancı ve yalancı namazlar’ listesine girerek kılanların lanetlenmesine yol açar.
Bugünkü Türkiye’de olan da galiba budur. Aksi olsaydı, yüz bini aşan caminin yer aldığı bir ülke cennete dönerdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.08.2015 12:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Nedim Fillikçioğlu 2015-08-19 13:57:20

Saygı deger hocam bizleri herzaman olduğu gibi çok güzel aydınlatiyorsun kalemine yüreğine sağlık. Saygılarımla. Selamlar.

Avatar
MAHMUT CEYLAN 2015-08-19 19:24:27

ŞEYTANLA iş birliği yapan din tacirleri tabiki camilerde topladıkları cemaatı yalaka din adamları aracılıgı ile kendi emelleri doğrultusunda sapık dini müminlere çoktandır aşılıyorlar örnek 6 yaşında çocuklarla ilişkiye girmek kadınları stres atmak için dövmek ensest ilişki(anne kız kardeş etini gördüğü kadını zevce görmek,erkek cocuguyla cinselik ) HIRSIZLIK,TECAVÜZÜN ,BÖLÜCÜLÜGÜN ,VATANA İHANETİN SERBESTI BÜTÜN BUNLARIN DAHA SAYILMAYACAK KADAR UZUN OLAN BU LİSTENİN BU GÜNKÜ PARTİNİN YAPTIGI VEDE NORMALMİŞ GIBI MÜMINLERE SUNULMASI KABUL EDILEMEYEN DINÏMİZİN KABUL ETMEDİGİ EDENLERİN ALLAH KATINDA DECALLAR VERILECEK CEZALARLA EŞ DEGERDİR

Avatar
Mahmut Alp 2015-08-19 15:52:24

Gercekleri her zaman anlattıgıizdan asla şüphem yok.Uste kufurlu yorum yapanların kullandiklari isimlerdrn ne olduklari belli onlara kizmiyor Allah ıslah etsin diyorum

Avatar
Behiye Sormaz 2015-08-19 14:16:51

Hocam yüreğine eline saglık çok güzel açıklama yapmışsınız .İnşAllah idrak edip tatbik ederler.Allah size sağlık ve huzur versin.

Avatar
Haydari 2015-08-19 17:28:58

Hocam Allah razi olsun kuran i kerimi Tam anliyor vê anlatiyorsunuz sizin gb hocalara ihtiyacimiz var

Avatar
cumhurrıyet vatan 2015-08-20 00:54:04

Hocam boşuna konuşuyorsun bu dın altındakı şarlatanlar her boku yerler bakın kuranda derkı kul hakı yeme ya bunlar bukadar yetım hehıdın hakını nasıl öderler bunlarıkı dın altında bu ülkeyı mafetmet bakın o kadar şehıt gelıyor başdakıler g...nu kaldırıpda koltuk savdasından bır cözüm bulmuyorlar

Avatar
MEHMET ISIK 2015-08-19 14:20:59

Peygamberin yasadigi donemde kadinli erkekli evlerde kilinan namazlar olumunden sonra neden iptal edildi saygilarimla.

Avatar
Orhan zorlu 2015-08-19 14:45:53

Ben zaten gitmiyorum, çünkü terörün en çok can aldığı yerlerin başında camiler geliyor..

Cuma namazınıda camiden 100 metre uzakta kılıyorum, ne olur ne olmaz, tedbir iyidir...