MUHALİF MEDYAYA CEZAYI RTÜK KESTİ

RTÜK, Ulusal TV, Halk, TV, EM TV ve Cem TV’ye, ‘’Gezi Parkı olaylarına ilişkin yayınlarıyla, şiddeti özendirdikleri’’ gerekçesiyle ceza verdi.

12 Haziran 2013 Çarşamba 09:44
MUHALİF MEDYAYA CEZAYI RTÜK KESTİ

 RTÜK, hükümete karşı muhalif yayınları ile bilinen 4 TV kanalına ceza verdi. Ulusal TV, Halk, TV, Cem TV ve EM TV’nin ‘’Gezi Parkı olayları sırasında yaptıkları yayınlarda şiddeti özendirdikleri’’ öne sürüldü

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre, RTÜK toplantısında Gezi Parkı olaylarını ekrana yansıtan 4 TV ile ilgili raporlar değerlendirildi. RTÜK’ün CHP’li üyeleri, İzleme Değerlendirme Dairesi Başkanı'nın mahkeme kararı ile görevden alınmasına rağmen, vekaleten aynı görevi sürdürüp bu konuda rapor hazırlamasına karşı çıktılar. 

ACİL GÜNDEM
TV kanallarının programlarını, yayınlarından aylar sonra değerlendirip karara bağlayan RTÜK’ün, bu 4 TV kanalıyla ilgili son bir haftalık yayınlarını acilen gündeme alması da dikkat çekti. Raporlarda 4 TV kanalının Gezi eylemlerine ilişkin yayınlarında, ‘’Şiddeti özendirdikleri’’ öne sürülerek, uyarı ve para cezası verilmesi istendi. 

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyeleri Hülya Alp ve Süleyman Demirkan ile MHP’li üye Esat Çıplak, Gezi Parkı olaylarına ilk günlerde bir çok TV kanalının sessiz kaldığını, haberleri veren bu 4 TV’nin ise, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirdiğini savundular. Ceza verilmesine karşı çıktılar. 

Ancak RTÜK’ün AKP kontenjanından seçilen 5 üyesi raporlar doğrultusunda ceza verilmesini benimsediler. Böylelikle Halk TV, Cem TV, EM TV ve Ulusal TV’ye, 11 biner lira para cezası ile uyarı cezaları verildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.06.2013 09:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol