MUHALEFET 'CUMHUR İTTİFAKI'NI SOLLADI!

SONAR araştırma şirketi, 4 büyük muhalefet partinin oy oranlarının toplamının MHP-AKP ittifakının 2.7 puan üzerinde olduğunu ortaya koydu.

26 Nisan 2018 Perşembe 23:48

Baskın seçim tarihii yaklaştıkça, anketler de bir bir açıklanmaya devam ediyor. Kamuoyu araştırma şirketi SONAR’ın son anketi, dört büyük muhalefet partisinin oy oranları toplamının Cumhur İttifakı’nın 2.7 puan üzerinde olduğunu ortaya koydu.

KRT’nin sorularını yanıtlayan Fidel Okan şu bilgileri verdi: “AKP-MHP ittifakı yüzde 50’yi geçemiyor. Yüzde 46.9 olan Cumhur İttifakı’nın karşısında yer alan CHP yüzde 23.8, İyi Parti-Saadet İttifakı yüzde 14.5, HDP ise barajı aşarak 11.3 oy oranına ulaşıyor.”

"CUMHUR İTTİFAKINI GEÇİYOR"

Fidel Okan’ın verdiği bu bilgiler üzerinden hesaplandığında muhalefetin dört büyük partisinin oy oranı 49.6 olarak ölçülüyor ve Cumhur İttifakı’nın 2.7 puan üzerine çıkıyor.

Okan, ankette İyi Parti ve SP’nin katılımcılara ayrı ayrı sorulduğunu, ittifak resmen kurulduğunda oy potansiyelinin artma eğiliminde olduğunu dile getirdi.

SONAR’ın bir önceki anketini de Fidel Okan açıklamıştı.

İKTİDARA GÜVEN AZALDI!

Öte yandan her ay düzenli olarak yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Erken seçim kararının ardından siyasi iktidara “güven düzeyinde” belirgin düşüş gözlendi. Ocak, Şubat, Mart ayında iktidara güven yüzde 50’inin üzerindeyken, Nisan ayında yüzde 48.5’e geriledi.

1- Kuantum Araştırma Panorama şirketinin Türkiye Mart ayı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yaptığı araştırmada çarpıcı sonuçlar çıktı. 

Şirketin her ay yaptırdığı araştırma sonuçlarından Nisan ayı raporunda yer alan bilgilere göre, ankete katılanlar, mevcut kurumlara güven düzeyinden, ekonomi, terör, işsizlik ve geleceğe bakışa kadar birçok soruya cevap verdi.

2- Her ay düzenli olarak yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Erken seçim kararının ardından siyasi iktidara “güven düzeyinde” belirgin düşüş gözlendi. Ocak, Şubat, Mart ayında iktidara güven yüzde 50’inin üzerindeyken, Nisan ayında yüzde 48.5’e geriledi. Ekonomide gelecek beklentisi net biçimde “olumsuz”a dönmüş durumda.

3- Ankete göre seçmenin yüzde 9.1’i, 24 Haziran’da sandığa gitmeyeceğini belirtiyor. Cumhurbaşkanına güven başlığı altında yapılan anketlerde Ocak, Şubat, Mart aylarının ortalaması yüzde 56.5 pozitif tutum içindeyken, Nisan ayı araştırmasında bu oran yüzde 52.2’ye geriledi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol