MÜFTÜ BEY 'SEHVEN' DEMİŞTİ AMA...

“Nişanlı çiftler el ele tutuşmamalı” ve “Babanın öz kızına şehvet duymasının haram olmayacağı” fetvasını veren Din İşleri Yüksek Kurulu üyeleri arasında eski Rize müftüsü de var… Peki o Müftü ne yapmıştı?

11 Ocak 2016 Pazartesi 01:59
MÜFTÜ BEY 'SEHVEN' DEMİŞTİ AMA...

 “Nişanlı çiftler el ele tutuşmamalı” ve “Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil” şeklindeki skandal fetvalara imza atan Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu üyeleri arasında tartışmalı isimler yer alıyor.

20 Öğrenciye verilen afet bursunu kızı ve müftülük çalışanlarına dağıtan müftü

Kurulun en tartışmalı isimlerinden biri  eski Rize Müftüsü Zeki Sayar. Görevi sırasında 2002 yılında yaşanan sel ve heyelanlar nedeniyle afetzede 20 öğrenciye verilen 800-1500 Avroluk bursu kendi kızı ve müftülük çalışanları için kullanmış, afetzede çocuklara ise yardım gitmemişti.

Yolsuzluk değil ihbar edenler soruşturuldu

Bursu veren merkezi Almanya’nın Köln kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından inceleme yapılmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Rize Valiliği ise “olayla ilgili belgelerin ne şekilde ve kimler tarafından sızdırıldığı” konusunda inceleme yapmıştı.

 Kızına verilen bursu “sehven” diyerek açıklamıştı

Olayın ortaya çıkmasının ardından kızının adının da olduğu ve kendi imzasıyla oluşturulan  listeden haberi olmadığını savunan Zeki Sayar, o dönem Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği röportajda “Söz konusu 20 kişi içinde birkaç tane Müftülük çalışanının yakını var zaten. Söz konusu yazı daha önceki formatlara uygun olarak değiştirilmeden sehven o şekilde gönderilmiş. Ben listedekilerin hiç birini tanımıyorum.” demişti. (G.PORT)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.01.2016 10:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
TILMAZ 2016-01-11 19:30:59

her felsefenin bir ömrü vardır günü/senesi gelir o felsefe yerini başka bir oluşuma ve felsefeye bırakır. dinlerde böyledir.i̇slamiyete gelinceye kadar kaç dinler gelip geçmiştir. yanı kısacası artık dinler görevlerini tamamlamışlardır ve insanlığa kayda değer savaştan ,kinden ve nefretten başka bir şey verememişlerdir.
bügün ülkemiz de ve dünyada din adına yapılan bunca rezilliklerden haberdar olmamız gelişen iletişim teknolıjisi sayesinde olmaktadır. oysa bunlar ta binlerce yıldan beri devam

Avatar
Ertan Pulatmen 2016-01-11 12:52:29

bir diyanet sıkandalı daha hanımlar bu bir doğal yapıdır ve karar kişinin kendisine bağlıdır. bu bir skandaldır yalnız bunun islami inanç ile hiç bir bağlılığı yoktur ve mukaddes kitabımız dada bu hüküm hakkında ne bir ayet nede bir sure yoktur bu sadece araplaşmanın arap kültürünün şeriat diye dayattığı tplumsal çöküşün belgesidir. hanımlar şayet (kürtaj) doğum esnasında bir müdahele ye ihtiyacınız olabileceğinizi düşünüyor iseniz. ya beş deve hazırlayın yada 212 gram altın tedarik edin

Avatar
Ertan Pulatmen 2016-01-11 13:00:30

diyanet işleri başkanlığının 2016 yılı takviminde sorulan kürtaj sorusuna verilen gurre denilen kuralın gereği kadının kürtaj yaptırdığında ya 5 deve veya 212 gram altın vermesi gerektiğini yazan din işleri yüksek kurulu denen heyette bu müftü de varmı . bu ülke ne hale geldi tüm ulusların uzayda yer kapma yarışına girdiği zamanda cahiliyye devrinemi dönüyoruz. yoksa hıristiyanların Allahı başkamı tüm alemleri bir Allah yaratmadımı.

Avatar
Kenan 2016-01-11 17:57:22

Bunlarin alayi sapik hirsiz din Tüccari. Başçalanin yalakalari