Müdüre 139 Bin Lira Yardımcılarına 73'er Bin Lira Maaş!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü’nün aylık gelirinin 139 bin lira, genel müdür yardımcılarının da 73 bin lira olduğu iddiaları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a soruldu.

21 Şubat 2020 Cuma 13:18
Müdüre 139 Bin Lira Yardımcılarına 73'er Bin Lira Maaş!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Halil Öztop’un aylık gelirinin 139 bin lira, genel müdür yardımcılarının da 73 bin lira olduğu iddialarına dikkat çekerek bilgi istedi. 

CHP’li Bulut, önergesinde, “Asgari ücretin 2 bin 324 lira olduğu ülkemizde açlık, geçim sıkıntısı ve borçlar nedeniyle intiharlar çığ gibi büyürken, sermayesinin yüzde 99.08’i kamuya yani T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü’nün aylık gelirinin 139 bin lira, genel müdür yardımcılarının da 73 bin lira olduğu iddia edilmektedir. Bu rakamların 2020 zamlarından önceki tutarlar olduğu öne sürülmektedir. Yaklaşık 35 fiili hizmet yılı sonrasında emekli olmak zorunda kalan uzman personelin maaşının ortalama ayda 3 bin 300 lira olduğu bankada genel müdür, uzman personelin tam 42 katı aylık gelir elde etmektedir” dedi.

Bulut, önergesinde, Bakan Albayrak’a şu soruları yöneltti:

“Misyon ve vizyonunda ‘Türkiye’nin bankası olmak’ ifadesini kullanan bankanın, logosundan ‘Türkiye’ kelimesi neden ve kim ya da kimler tarafından çıkarmıştır?
Genel müdürlük taşınırken kaç personel emekli edilmiş, kaçı başka kurumlara gönderilmiştir?
Genel müdürün aylık gelirinin 139 bin lira, genel müdür yardımcılarının da 73 bin lira olduğu iddiası doğru mudur?
Doğruysa rakamları kim belirlenmektedir?

Türkiye’deki diğer kamu bankalarının genel müdür ve yardımcıları ne kadar maaş almaktadır?
Genel müdürün, uzman personelin tam 42 katı maaş alması hakkaniyetli midir?” 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.02.2020 13:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol