MSB'den Çok Konuşulacak Ermenistan Açıklaması!

MSB, Ermenistan'da, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bir korgeneralinin bölgede terör örgütü mensuplarına ve farklı ülkelerden paralı askerlere eğitim verdiğine ilişkin açıklama yaptı...

16 Ekim 2020 Cuma 20:11
MSB'den Çok Konuşulacak Ermenistan Açıklaması!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Ermenistan’daki PKK-YPG’lilerin varlığına ilave olarak Güney Kıbrıs Rum yönetiminin bir korgeneralinin bölgede olduğu ve Ermeni milisleriyle, PKK-YPG terör örgütü mensuplarını ve farklı ülkelerden paralı askerleri eğittiği bilgileri mevcuttur" açıklamasını yaptı.

MSB, haftalık bilgilendirme açıklaması yaptı. MSB, Ermenistan'da, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bir korgeneralinin bölgede terör örgütü mensuplarına ve farklı ülkelerden paralı askerlere eğitim verdiğine ilişkin "Bölgede barış ve istikrarın tesisi için, Ermenistan bu terörist ve paralı askerleri geri göndermeli, saldırılarına ve Azerbaycan topraklarını işgaline son vermelidir" diye bildirdi.

MSB, "Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişki gerçek kardeşlik ilişkisidir, bu ilişki bizim için vazgeçilmezdir. Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin haklı davasında, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olacağız" açıklamasını yaptı.

MSB, Navtex mesajlarına ilişkin, “Bu mesajlar seyir tehlikelerinin denizcilere ulaştırılmasını sağlayan bir seyir emniyet gizmetidir. 2009 yılında deklere ettiğimiz,  Navtex servis sahalarımız dahilindeki seyir uyarılarını Samsun, İstanbul, İzmir ve Antalya’da bulunan 4 istasyondan Türkçe ve İngilizce olarak yayımlamaktayız. Ancak bazı yayınlar, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından, uluslararası hukuka aykırı bir takım mesnetsiz iddiaları desteklemek maksadıyla Türk Navtex servis sahası yetkisindeki bölgeleri de kapsayacak şekilde sistemin amacının dışında yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.10.2020 20:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol