Motosiklet Lastiği Modelleri ve Özellikleri

Motosiklet lastiği modelleri ve özellikleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

31 Ağustos 2020 Pazartesi 14:58
Motosiklet Lastiği Modelleri ve Özellikleri

Motosiklet jantlarının üst kısımlarına monte edilen motosiklet lastikleri, jantların genişliği ve özelliklerine göre uygun olabilecek boyutlarda üretilir. Güvenilirlik, yol tutuşu, performansı, konforu ve yakıt ekonomisine doğrudan katkısı vardır. Motosiklet lastiği en önemli motosiklet parçalarındandır. Sürüş sırasında oluşan darbeleri emen motosiklet lastikleri, doğal süspansiyon özellikleriyle dikkat çeker.
Otomobil ve diğer dört tekerlekli araç lastiklerinden farklı olan motosiklet lastiği modelleri oval yapıya sahiptir. Virajlara giriş yaparken yana doğru yatan motorunuzu yolda tutabilmek için lastik yanakları da zemin ile temas halindedir. Bu sebeple, motosiklet lastiklerinin tasarımları, dayanıklılığı ve aerodinamikliği için özel olarak tasarlanır. 


En İyi Motosiklet Lastikleri Nasıl Anlaşılır?
Pneumatic iz uyumu olan ve yuvarlanma direnci yüksek olan lastikler geleneksel modellere göre biraz daha yüksek fiyata sahiptir. Bu özelliklere sahip olan lastikler uzun yollar ve zorlu koşullar için hazırlanmıştır. Özel su kanalı sistemi, ısı direnci, esneme payı ve dayanıklılığı lastiğin değerini ve kalitesini anlayabileceğiniz özelliklerdendir.


Motosiklet lastiği modellerinin kullanım stili birbirinden farklıdır. Bu sebeple, üretici firmalar yarış, enduro, cross, cruiser ve scooter tarzı motosiklet modelleri için özel ürünler tasarlar. Şehir içi kullanımlarda tercih edilen scooter motosiklet lastikleri, klasik lastik modellerine göre daha ufak boyutlardadır. Hıza ve yol şartlarına bağlı olarak her lastik K, J, R, S, T, U ve Z gibi hız sınıflandırmasına dahil olur. Harfler lastiklerin üzerinde yer alır. Üzerinde K harfi olan bir lastik saatte 110 km hıza kadar dayanırken, Z harf yazılı olan lastikler 240 km hıza kadar kullanılabilir. Seçim yaparken istek ve ihtiyaçlarınızla birlikte kullandığınız motosikleti de göz önünde bulundurmalısınız.


Motosiklet lastik fiyatları ürünün türü, markası, boyutları, yol koşullarına olan uyumu ve üretim teknolojilerine bağlı olarak değişebilir. Bu lastikler petrol ürünleri, kauçuk ve farklı silikon malzemeler ile tasarlanır. Bazı modellerin iç kısımlarında sert kompozit veya metal şeritler bulunur.
Motosikletiniz için ideal bir lastik arayışı içerisindeyseniz sizler de birlasshop.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Markanın sizler için bir araya getirdiği ürünlere https://www.birlasshop.com/motosiklet-lastikleri adresi üzerinden göz atabilirsiniz. 





Son Güncelleme: 31.08.2020 15:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol