"MİLYONLARCA DİNDAR MÜŞTERİ OLDU"

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, "Kapitalizm, bugüne kadar giremediği en ücra Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasına politik olarak AKP, dinsel ve kültürel olarak da F-Tipi denen Nurculuk yoluyla giriyor" dedi.

06 Ocak 2014 Pazartesi 10:06

 Soğuk savaş yıllarında Türkiye'nin sırtını Ortadoğu'ya dönmesi gerektiğini, çünkü o dönemki Yeşil Kuşak Projesi'nin amacının bu olduğunu belirten Eliaçık hoca, " Ama Sovyetler dağılıp, NATO işiz kalınca bunun bir anlamı kalmadı. Artık Türkiye’nin yüzünü Ortadoğu’ya dönmesi gerekiyor. Bunun için de Türkiye’de Kemalistlerin bir anlamı kalmadı dünya güçleri açısından. Onun için tasfiye oluyorlar. Türkiye ve diğer Ortadoğu ülkelerinde yerel bağları güçlü yani dindar, seçimle gelen, roformcu ve kapitalizmle sorunu olmayan, ABD ve Batı ile uyuşan hareketlere ihtiyaç var. Politik olarak AKP, dinsel ve kültürel olarak da F-Tipi denen Nurculuk tam da buna uyuyor. Keza Mısır’da, Irak’da, Suriye’de, Tunus’da da aynısı oluyor" dedi.



"MİLYONLARCA DİNDAR PAZAR HALİNE GELİYOR..."
Türkiye’deki iktidarın da bu uluslararası planın içinde yeraldığını kaydeden Eliaçık hoca, " Maalesef durum bu. Böylece Kapitalizm giremediği en ücra Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasına giriyor. Milyonlarca dindar çalışma ibadettir diyerek ellerinde kredi kartları ile AVM’lere koşuyor. Onların ürettiklerinin pazarı halini alıyor. Buna kim direnirse orası işgal ediliyor" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA'YI BU KURTARIR..." 
Müslümanları da dünyayı da kurtaracak olanın zalimler ve mazlumlar ayrımı olması gerektiğini de vurgulayan Eliaçık hoca, sözlerini şöyle tamamladı: " Kur’an “Ancak zalimlere düşmanlık vardır” der. Zulüm-adalet çelişkisi baş çelişkidir. Diğerleri bunun yansımalarıdır. Eğer bu anlayışla hareket ederlerse Müslümanlar tekrar yedinci yüzyıldaki gibi tarihin önünde gider, dünya için umut olurlar. Dünya cennete döner. İtiraz ettiğimiz sistemin kendisidir. Devlet anlayışı, iktidar mantığıdır. Bunun Kemalistlerden Muhazafakarlara geçmesi bir anlam ifade etmiyor. Ama bazıları devlet ve iktidar bizden oluyor diye anlam yüklüyorlar, siz buna itiraz ediyoruz. Zaten devletin ve iktidarın kendisi sorun. Bir de onun bizden birilerinin eline geçmesi katmerli sorun. Adalet, eşitlik, emek ve özgürlük devletten de iktidardan da önce gelir. Zaten devlet ve iktidar dediğin bunlar için vardır. Bunlarla çeliştiği an meşruiyetini kaybeder." (Söyleşi/OkurYazar TV)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.01.2014 10:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
whodoom-com 2014-01-07 01:08:19

bu ülkede senin gibi 3-5 adam olsa ülke adam olacak ama nafileki yok.bu üknein sorun tesbip eden değil aynı zamanda sorunlara çözüm üreten sizin gibi değerli felsefi insanlara ihtiyacı artmıştır.